Aziz Yıldırım: Benim Mezarım Belli

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Benim mezarım belli.Mezar taşımda 'Fenerbahçe Kulübü Başkanı' yazacak'' dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan Yıldırım, iddia makamının hiçbir hukuki delile dayanmadan zorlamalarla suç yarattığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, ''Savunmanızda eksik kalan yerler olursa avukatlarınız tamamlar'' demesi üzerine Yıldırım, ''Hayır efendim, ben savunmamı tamamlarım'' dedi.

Bunun üzerine Ekinci, ''O zaman avukatları neden tutuyorsunuz?'' diye sordu. Yıldırım da ''TCK-CMK işlerine baksınlar diye tuttum'' yanıtını verdi.

Yeni ''şike'' yasasını çıkaran başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile milletvekillerine kendi ve tahliye olan arkadaşları adına teşekkür eden Yıldırım, ''Savcı Mehmet Berk, yeni yasa çıkınca tahliye olacağımızı avukatlara söylemiş. Ancak hala bu kadar insan tutukluyuz'' dedi.

İddianamede yer alan Kıbrıs'a kaçacağına ilişkin iddiaları reddeden Yıldırım, ''Benim mezarım belli. Mezar taşımda 'Fenerbahçe Kulübü Başkanı' yazacak'' ifadesini kullandı.

Aziz Yıldırım, hiçbir örgütün üyesi olmadığını belirterek, iddia edilen örgütün Fenerbahçe olduğunu öne sürdü.

Yıldırım, 10 Aralık 2011'deki Manisaspor-Trabzonspor maçı için kendisinin 500 bin dolar şike parası gönderdiği iddialarına değinerek, ''O parayı borç amacıyla verdim. Darda idiler. Daha sonra o para bana 125 bin dolarlık 4 çek olarak geri ödendi. Bu yaşıma kadar futbolla uğraştım. Bu işin içindeyim. Şike yapsaydım parayı neden şirketten göndereyim?'' diye konuştu.

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçına da işaret eden Yıldırım, ''İddianameden önce polis fezlekesinde Fırat Kocaoğlu'na şike parası verdiğimiz iddia edildi. Ancak bu iddianameden çıkarılmış. Bunun yerine Murat Şahin konmuş. Murat Şahin'e şike parası verdiğimiz iddia ediliyor. Ancak Murat Şahin o maçta oynamadı'' dedi.

Yıldırım, Trabzonspor-Bursaspor maçıyla ilgili iddialara da yanıt vererek, ''Sercan Yıldırım ile iki arkadaşına teşvik primi verdiğim iddia ediliyor. Bu tamamen hayal ürünüdür. Şike yapacak olsaydım, kendi sahamızda oynadığımız Fenerbahçe-Bursaspor maçında, berabere kaldığımız maçta yapardım'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, bir kişinin duruşma salonunda çektiği fotoğrafın bir internet sitesinde yayınlandığını haber alması üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, fotoğraf çekenler hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı.

Ekinci, Yıldırım'ın savunmasına ara vererek, duruşmayı 23 Şubat Perşembe gününe erteledi.

Kaynak: AA