Olgun Peker: 'Şike Gibi Alçakça Bir İddia Bir İnsanın Üzerine Atılır Mı?'

Şike davasında savunmasını yapan Olgun Peker, "Şike gibi alçakça bir iddia, bir insanın üzerine atılır mı? Bir insan böyle karalanır mı?" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı 'Futbolda Şike ' davasına Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devam ediliyor.

Davanın 5.duruşmasını, aralarında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Nihat Özdemir ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın da bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Duruşmada savunmasına başlayan Olgun Peker, 'Bana bir numara diyorlar. Bir numara olmam inandırıcı değil Arkamda bu kadar insan toplanmış, eğer ben bir numara olsambenim ofisimi nisan ayında basmazlardı. Zaten ondan sonra da Aziz Yıldırım keşfedilmiş ve biz buradayız. Bana göre bu olayların başlamasına bir olay sebep oldu. Bülent Uygun'un Bucaspor'dan, Eskişehirspor'a transfer olması nedeniyle. Bu transferi benim yaptırdığım iddia edildi. Bucaspor Başkanı ile bir araya geldim ve bu transferi benim yaptırmadığıma ikna ettim. Asayiş Şube Müdürü İzmir'den gelmiş ve transferle ilgili oradaki arkadaşlarıyla görüşmüş, bu olayı üstüne vazife edinmiş. Benimle ilgili usulsüzdinlemeler söz konusu. Şike gibi alçakça bir iddia, bir insanın üzerine atılır mı? Bir insan böyle karalanır mı? ' dedi.

Duruşmaya 13.30'a kadar öğle arası verildi. Verilen arada ayağa kalkan Aziz Yıldırım salona el sallayıp, dışarı çıktı. Diğer tutuklu sanıklar da yakınlarına el sallayıp, hasret giderdi. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Olgun Peker'in savunmasına devam edilecek

Kaynak: İHA