Emre Belözoğlu’nun Transfer Haberi Çin Medyasında Geniş Yer Buldu

Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun Şanghay Shenhua takımına transfer olacağı haberi, Çin medyasında geniş yankı buldu.

Çin medyası, ülke futbolunda gündemin üst sıralarında yer alan bu transfer haberini, Türk haber kaynaklarına dayandırarak okuyucularına ve abonelerine aktardı. Haberlerde, “Boğazın Maradonası” olarak lanse edilen Emre 'nin kariyerinde Dünya kupası ve Avrupa Şampiyonasın'a katılan Türk Milli Takımı'nda yer aldığına dikkat çekildi.

Çin haber siteleri, Beşiktaş 'ın eski hocası Jean Tigana 'yı takımın başına getirdikten sonra Chelsea 'den Anelka 'yı resmen renklerine bağlayan Şanghay Shenhua takımının, Emre 'ye 3,3 milyon euro teklif ettiğini yazdı.

Emre 'nin, sarı-lacivertli takımla olan sözleşmesinin sezon sonunda biteceğine vurgu yapan Çin basını, Türk Milli Takımı kaptanının peşinde Atletico Madrid, Aston Villa, Benfica gibi ünlü Avrupa kulüpleri de olduğunu kaydetti. Avrupalı kulüplerin yıllık 1,5 milyon euro teklif ettiklerine değinen Çin basını, yaptıkları astronomik teklifle Emre 'yi Çin futboluna kazandırabilecekleri yorumunda bulunuldu.

Emre Belözoğlu 'nun transferi gerçekleşecek olursa, Çin liginde forma giyen ikinci milli futbolcu olacak. 2004 yılının devre arasında İtalyan futbolcu Giunti ile kavga ettikten sonra Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrılan Ahmet Dursun, Tianjin Teda takımına transfer olmuştu.