Aziz Yıldırım duruşma sırasında rahatsızlandı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı futbolda şike soruşturmasına yönelik devam eden davanın görülmesine bugün Çağlayan Adliyesi'nde devam edildi.

Mahkeme sırasında şekeri yükselen Aziz Yıldırım, salondan çıkarılarak revire götürüldü. Revirde kısa bir süre tedavi gören Yıldırım, şekeri normal seviyeye getirilince salona geri gönderildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı geldi. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Silivri'de iddianamenin okunmasının ardından gözler Çağlayan Adliyesi'ne çevrildi. Olgun Peker'in savunması bitti. Şimdi sıra avukatında.

PEKER İTİRAF ETTİ
Olgun Peker'in savunmasında menajerlik sınavının cevaplarını aldığı yönündeki iddia ile ilgili olarak 'Abdullah Cila'dan cevapları aldım 'demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci 'Cila bu cevapları kimden aldı 'diye sordu. Peker bu soruya önce 'Bilmiyorum 'cevabını verdi. Başkan Ekinci ise, 'Sen savunmana başlarken kendi isteğinle namusun ve şerefin üzerine doğru söyleyeceğine dair yemin ederek başladın. Biliyorsan doğruyu söyle 'ikazında bulundu. Peker ise, 'Abdullah Cila bana cevapları Makedonya'dan aldığını söyledi. Detayını bilmiyorum. Para falan vermedim. Aramız bozuktu jest olarak verdiğini düşünüyorum 'dedi. 10 yıldır menajerlik yaptığını bir dönemde kulüp başkanlığını yaptığını altını çizen Peker 'Cevapları almasaydım da ben o soruları yanıtlardım 'dedi.

YILDIRIM ŞEKERİ YÜKSELİNCE SALONDAN ÇIKTI
Avukat Öktem'in savunmasını yaptığı sırada Aziz Yıldırım'ın salondan yürüyerek dışarı çıktığı görüldü. Avukat Öktem'in savunmasını tamalamasının ardından duruşmaya ara verildi. Arada Aziz Yıldırım'ın avukatları Yıldırım'ın şekerinin yükseldiğini ve duruşma salonu dışında adliyede görevli sağlık personeli tarafından müdahale edildiğini ifade ettiler. Yıldırım tedavinin ardından tekrar salona döndü.

'YILDIRIM'IN SAVUNMASINA YARIN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ '
Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Kaya, Yıldırım'ın savunmasına yarın başlamasını beklediklerini ifade ederek, bir soru üzerine, 'Davanın ne kadar süreceği konusunda herhangi bir şey söyleyemem 'yanıtını verdi.

Avukat Kaya ayrıca, Aziz Yıldırım'ın savunmasıyla ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak da, 'Başkan ya da avukatlarından herhangi bir beyan gelmediği sürece itibar etmeyin. Zaten bu da başkanımızın sözüdür 'ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın savunmasıyla tüm Türkiye'yi sarsacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Kaya, 'Göreceğiz. Başkan diyorsa doğrudur 'dedi.

Kaya, görevsizlik taleplerinin mahkemece reddedilmesi ve tahliye talepleri ile ilgili de konuşarak, 'Biz taleplerimizde bulunacağız. Öncelikle sorguyu görelim taleplerimizi ona göre yapacağız. Görevsizlik talebimizi mahkeme reddetti. Bu mahkemenin takdiridir. Mahkemenin Sporda Şiddetin Önlenmesi'ne yönelik yasayla Özel Spor Mahkemeleri kuruldu. Bunlar da Asliye Ceza Mahkemeleri. Dosyanın görülmesi gerektiği yer de orasıdır. Biz bu talebi yaptık mahkeme de reddetti. Takdir mahkemenindir biz gerekli itirazlarımızı yapacağız 'dedi.

ÇAĞLAYAN'DA BIÇAKLA YARALAMA
Bu arada, Adliye önünde toplanan taraftarlar arasında istenmeyen bir olay da yaşandı. Bir grup taraftarlar arasında sebebi belli olmayan bir tartışmada bıçaklanma olayının yaşandığı ve bir kişinin gözaltına alındığı görüldü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Adliye önünde de yüzlerce Fenerbahçe taraftarı sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Dava öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ve spor polisinin önlem aldığı görüldü. Adliyenin etrafı bariyerlerle çevrildi. Adliye içinde davanın görüleceği zemin katta da geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÖREVSİZLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Davada sanık avukatlarının görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın ayrılması talepleri alındı. Tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, iddianameden bahsedilen suçların cebir ve şiddetle ilgili olmadığını söyledi. Bayraktar, iddianamede müvekkili olan Aziz Yıldırım'ın şike ve teşvik primi iddialarını organize ettiğinin öne sürüldüğünü belirterek, 'İddianamede her ne kadar cebir ve şiddet içermiyor yazsa da buna eğilim içindedir deniliyor. Hiçbir hâkim ya da savcı varsayıma dayanarak suç isnat edemez. İddia makamı takdir ve tahminle suç isnat ediyor 'diye konuştu.

Görevsizlik kararı verilmesini talep eden Bayraktar, 'Sanıkların tutukluluk halleri de göz önünde bulundurularak, görevsizlik ve tahliye talepleri birlikte değerlendirilmelidir 'dedi. Bazı sanık avukatları da aynı talebi dile getirerek mahkeme heyetinden görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın ayrılması talebinde bulundu. Olgun Peker'in avukatı, dosyanın ayrılarak Giresun'a gönderilmesini talep etti. Savcı Ufuk Ermertcan ise avukatların taleplerinin suçların niteliği, sanıkları birbirine bağlantılı olması, usul ekonomisi ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti kısa bir ara vererek talepleri değerlendirdi. Aranın ardından Başkan Ekinci, taleplerin reddedildiğini açıkladı.

İŞTE 5.GÜN DURUŞMADA YAŞANANLAR


17:41
Aziz Yıldırım, avukatının bilgisayarında maç izleyince Ekinci tarafından 'Orası tribün gibi oldu' şeklinde uyarıldı.
17:39 Şike davasının 1 numaralı sanığı Olgun Peker savunması sırasında 'Menajerlik sınavının cevaplarını aldım 'itirafında bulundu.
detaylar için tıklayın...
16:57
Revirde kısa bir süre tedavi gören Yıldırım, şekeri normal seviyeye getirilince salona geri döndü.
16:44
Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşma salonunda rahatsızlandı. Adilyede görevli sağlık personelinin müdahale ettiği Yıldırım'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Futbolda şike iddiası kapsamında 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 5. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam ediyor. Bugün yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan Olgun Peker'in savunması alındığı sırada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım rahatsızlandı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım tutuklu sanıkların getirildiği koridora çıkarıldı ve adliyede görevli sağlık personeli Yıldırım'a müdahale etti. Kan şekerinde düşme olduğu öğrenilen Yıldırım küçük çaplı bir müdahalenin ardından tekrar duruşma salonuna getirildi.

Bu arada, Yıldırım'ın rahatsızlanması üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

16:12
Olgun Peker savunmasını tamamladı.
15:42
Olgun Peker, savunması alınırken 'İddianamede Fenerbahçe üyesi olduğum yazılmış. Ben Fenerbahçe Kongre üyesi değilim. İnşallah bir gün olurum 'ifadesini kullandı.
15:10
Duruşmaya 5 dakikalık ara verildi.
15:09 Şike davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında taraftarlardan birinin döner bıçağı kullandığı iddia edilirken, 2 kişi gözaltına alındı.
14:36 Şu anda savunma veren Olgun Peker yorulduğunu ifade ederek oturarak devam etmek istediğini söyledi.
13:34
Hakim, Olgun Peker'e 'Savunmanı 2 saat içerisinde toparla 'dedi. Olgun Peker'in savunmasından sonra sıra Aziz Yıldırım'a gelecek.
12:35 Verilen arada ayağa kalkan Aziz Yıldırım salona el sallayıp, dışarı çıktı. Diğer tutuklu sanıklar da yakınlarına el sallayıp, hasret giderdi. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Olgun Peker'in savunmasına devam edilecek.
12:30 Duruşmaya öğle arası verildi.
12:20
Saat 12:30'da duruşmaya ara verilecek.
11:30
Olgun Peker'in savunması başladı. Peker savunmaya 12 yıl geriye giderek başlayacağını söyledi ve doğru söyleyeceğine dair yemin etti.
11:22 Sanık avukatlarının görevsizlik talebini mahkeme reddetti
11:00 Duruşmaya 5 dakika ara verildi.
10:58 Olgun Peker'in avukatı dosyanın Giresun'a gönderilmesini talep etti.. Ayıca 'Çin'deki şikeye de siz bakın' bari ifadesini kullandı.
10:55 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bu talepler karşısında 'Bugün savunmalara geçemeyiz' dedi.
10:50 Şike davasında tutuksuz yargılanan Ümit Karan'ın avukatı 'Bu iddianame çakmadır' ifadesini kullandı.
10:36 Avukatlar görevsizlik talebinde bulundu. Avukatlar davanın 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değil, spor hukuku konusunda yetkin olan bir mahkemede görülmesini talep ettiler.
10:22
Fenerbahçeli taraftarlar sarı-lacivertli futbolcuları adliyeye çağırarak 'Tavır koy' diye tezahüratta bulundular.
09:45 İddianame'de adı geçen Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Serdal Adalı da çağlayan Adliyesi'ne geldi.
09:30 Futbolda şike davası kapsamında yargılanan tutuklu sanıklar Metris Cezaevi'nden, 5. duruşmanın görüleceği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aralarında

FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar, cezaevi araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sokuldu.

09:15 Fenerbahçeli yöneticiler ve Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da adliyeye geldi.
09:05 Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde, önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar sıkı güvenlik aramasından geçti. Taraftarlar için ayrı bir bölüm ayrılırken, medya mensupları için de bir yer belirlendi.
09:00 Savunmaların alınmaya başlayacağı dava öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar yine Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu diğer yöneticilere destek olmak için erken saatte İstanbul Adalet Sarayı önündeki yerini aldı.
08:55 Savunmaların alınmaya başlayacağı dava öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar yine Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu diğer yöneticilere destek olmak için erken saatte İstanbul Adalet Sarayı önündeki yerini aldı.
08:50 İlk olarak Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alınacak. Olgun Peker'in ardından Aziz Yıldırım'la başlayarak diğer sanıkların savunmalarını dinlenecek. Savunmalara başlamadan önce görevsizlik ve yetkisizlik kararları alınacak.