Şenol Güneş: Zor Saha Şartlarında Oynadığımız Bursa Maçını Kazandık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor saha şartlarında oynadıkları Bursa maçını kazandıkları için keyifli olduklarını söyledi.

  Güneş, 2-1 kazandıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, zor koşullarda zor bir rakiple oynadıklarını belirterek, “Biz arzulu ve dikkatli idik. Oyunu tamamen biz kontrol ettik. Son dakikada yiyeceğimiz bir golle de denge bozulabilirdi. Futbol böyle güzel işte.” dedi.

Bordo-mavili taraftarlara ve futbolcularına teşekkür eden Güneş, şöyle devam etti: “Taraftarlarımız bu hava şartlarında bizi yalnız bırakmadılar. Kazanmak keyifliydi. Ben bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Böyle hava şartlarında iyi oynadılar. Bütün zor koşullara rağmen oyun üstünlüğünü kurduk. Hiç karda antrenman yapmadan bu maça çıktık ancak oyuncularım çabuk adapte oldu ve galibiyeti elde ettik. '

Futbolculardan Alanzinho da zor bir maçı kazandıklarını ifade ederek, 'Çok zor ve önemli bir mücadeleden üç puanı çıkardık. Maçtan önce bu hava koşullarında maçı ancak duran toplarda çözebileceğimizi. Tam da öyle oldu. Kazanma alışkanlığı edindik. Bu bana göre kazanmaktan daha önemliydi. 'dedi.

Takımının 2 golünü atan Giray ise maçı kendi golleri ile kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti, gollerini de kaleci Tolga 'ya hediye etti. Takımının bu sezon ki ilk kafa golüne imza atan başarılı savunmacısı, “Bugün kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. Bu hava ve saha şartlarında oynanması gerektiği gibi oynadık. 2-1`den sonra daha farklı olabilirdi. Burada 2 puan kaybedebilirdik ama Tolga`nın müthiş bir refleksi ile maçı kurtardık. Galibiyeti ona armağan ediyorum. 'dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM: MÜSABAKADA BASİT HATALAR YAPTIK

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, müsabakada basit hatalar yaptıklarını belirterek, “İlk devre yoğun kar yağışı ile zemin futbol oynamaya çok elverişli değildi ama buna rağmen Trabzonspor oyuna hakim oldu. İklim şartlarına ayak uydurdu. İlk devrinin tamamında ataklar vardı ama kornerden yenen golden geri düştük. İkinci yarı daha iyi oynamaya başladık. Bu zeminde güzel de bir gol bulduk. 1-1`lik skoru biraz daha koruyabilseydik, 2-1 geriye düştüğümüz zamanki hamleyi muhtemelen onlar yapacaktı. Daha fazla risk alacaklardı.” dedi.

Beraberlik için risk aldıkları bölümlerde rakibe de pozisyonlar verdiklerini hatırlatan genç teknik adam, “Buna rağmen bile son dakikada çok da net bir pozisyon kaçırdık. Beraberliği alıp gidebilirdik. Risk aldığımız dönemdeki pozisyonları çıkarırsak genel anlamda iyiydik. Giray`ı da en uzun oyuncumuza vermiştik ama futbolda bu tür hatalar oluyor. İyi bir takımın yapmaması gereken hataları yaptık ve çok basit gol yedik. Aynı golü iki kere yedik. Elimize geçen pozisyonları da kullanmalıydık. Sonuçta kaybettik üzgünüz. 'diye konuştu.

Bursasporlu futbolcular Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk de Trabzon 'dan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılmak istediklerini belirterek, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını dile getirdiler.