Beşiktaş İnönü'de harakiri yaptı

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta maçında Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe'nin puan kaybettiği haftada modaya uydu ve Mersin İdman Yurdu'na mağlup oldu.

  Sonucun yanı sıra F.Bahçe maçı öncesi Beşiktaş'ta Roberto Hilbert ve İsmail Köybaşı sakatlanırken; Ricardo Quaresma kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta maçında Beşiktaş ile Mersin İdman Yurdu karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarlarının yer aldığı maçta Fi-Yapı İnönü Stadı'nda Mersin İdman Yurdu'na 1-0 mağlup oldu.

Mersin İdman Yurdu'na galibiyeti getiren golü 44. dakikada Erdal Kılıçaslan kaydetti.

Öte yandan Beşiktaş puansız kapattığı karşılaşmada; iki sakatlık ve bir kırmızı kartlarla büyük şok yaşadı. Maçın ilk yarısında Roberto Hilbert ve İsmail Köybaşı sakatlanarak oyundan çıkarken; Ricardo Quaresma ikinci yarıda doğrudan kırmızı kart görerek pazar günü Fenerbahçe derbisinde oynama şansını kaybetti.

Kendi sahasında aldığı bu mağlubiyetin ardından Beşiktaş 45 puanda kalırken; Mersin İdman Yurdu puanını 30'a yükseltti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş zirvede Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kaybettiği haftada yine fırsat teperken; Mersin İdman Yurdu sezonun ikinci yarısında ilk kez puanla tanıştı.

HİLBERT 11'DE, QUARESMA YEDEK

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Alman futbolcu Roberto Hilbert, ligde 5 maç sonra formasına kavuştu. Mersin İdmanyurdu maçına ilk 11'de çıkan Hilbert, en son 18. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giymişti.

Hilbert'in takıma girmesiyle, savunmanın sağında görev yapan Ekrem Dağ da yedek kulübesine çekildi. Sarı kart cezaları nedeniyle son oynanan Kayserispor maçında forma giyemeyen Hugo Almeida ile Veli Kavlak, Mersin İdmanyurdu maçında takımlarına döndü.

Uzun süren sakatlığının ardından Kayserispor maçında ilk 11'de forma giyen Ricardo Quaresma, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyundu. Kırmızı kart cezalısı Manuel Fernandes ile sarı kart cezalsı Tomas Sivok, Mersin İdmanyurdu karşısında forma giyemedi.

Bu arada hafif bir sakatlığı bulunan Rüştü Reçber, riske edilmeyerek kadroya alınmadı.

GELİR GELMEZ SAHAYA ÇIKTI

Mersin İdmanyurdu'nda, Trabzonspor'dan kiralık olarak transfer edilen Barış Ataş, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Konuk ekipte sakatlığı süren Mert Nobre, Delev, İbrahim Kaş, Ferdi ve Erman ile cezalı olan Nduka Beşiktaş'a karşı forma giyemedi.

SOĞUK HAVA KÖTÜ ETKİLEDİ

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada soğuk hava nediyle iki takım oyuna etkili başlayamadı. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan ve ilk yarım saatlik dilimi bu şekilde devam eden karşılaşmada Beşiktaş topa daha çok sahip oldu. Siyah-beyazlılar savunma arkasına sarkarak atak geliştirmeye çalışırken; Mersin İdman Yurdu yarı sahasında çok adamla kalarak kontarataklarla etkili olmaya çalıştı.

BEŞİKTAŞ'TA SAKATLIK ŞOKU!

Maçta iki takım orta sahada üstünlük kurmaya çalışırken Beşiktaş cephesi sakatlıklarla sarsıldı. 24. dakikada sakatlık geçirerek kenar yönetimine oyuna devam edemeyeceğini ileten Hilbert, yerini Tanju Kayhan'a bıraktı.

Mücadelede dakikalar 35'i gösterdiğinde bu kez İsmail Köybaşı sakatlık geçirdi. Topsuz alanda sakatlanan başarılı futbolcu, orta alanda kendisini yere bırakarak tedavi istedi. Sağlık görevlilerinin oyun alanına gelmesi ile tedavisi gerçekleşen İsmail, karşılaşmaya devam edemedi. İsmail'in oyundan çıkışının ardından Ekrem Dağ oyuna dahil oldu.

TORAMAN'IN BÜYÜK HATASI

Karşılaşmanın yarım saatlik bölümün ardından ilk tehlike Mersin İdman Yurdu'ndan geldi. Maçın 32. dakikasında Moritz ceza sahasına pasında İbrahim Toraman büyük bir hata yaptı ve topu ıskaladı. Ancak Danilo Bueno uygun durumda meşin yuvarlağı üstten dışarı gönderdi.

PENALTI MI, DEĞİL Mİ?

Mersin İdman Yurdu'nun ardından 36. dakikada Beşiktaş ilk tehlikeli akınını geliştirdi. Necip'in pasında kaleci Sehic ile karşı karşıa durumda kalan Simao, Tisdell'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem Kuddusi Müftüoğlu bu pozisyonda devam kararı verdi. Simao karara itirazlarda bulunsada sonuç değişmedi.

ERDAL KILIÇASLAN YİNE BEŞİKTAŞ'I BOŞ GEÇMEDİ

Soğuk havada oynanan karşılaşmanın ilk yarısının berabere bitmesi beklenirken; 44. dakikada Mersin İdman Yurdu, devre arasında transfer ettiği Erdal Kılıçaslan ile golü buldu. Sol kanattan çok iyi hareketlenen Tisdell pasını arka direkteki Erdal'a çıkardı. Erdal boş kaleye topu göndererek Mersin İdman Yurdu'nun 1-0 öne geçirdi.

Sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği'nde forma giyen ve kırmızı-siyahlı takımın kendi sahasında Beşiktaş'ı 4-2 yendiği maçta gol atan Erdal'ın; İnönü'de de siyah-beyazlı fileleri sarsması ilginç bir istatistik oluşturdu.

BEŞİKTAŞ FERNANDES'İ ÇOK ARADI

İkinci yarıya geride başlayan Beşiktaş oyunu Mersin İdman Yurdu yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Kalabalık Mersin savunmasını açmaya çalışan siyah-beyazlılar; kanatları kullanarak atak geliştirmeye çalıştı. Fernandes'in cezalı olması nedeniyle büyük zorluk yaşayan Beşiktaş, orta sahada oyun kurabilmek adına yaratıcı oyuncusunu oldukça fazla aradı.

QUARESMA BEŞİKTAŞ'A ZARAR OLDU

Mersin İdman Yurdu yarı sahasında etkili olamayan siyah-beyazlılarda, teknik direktör Carlos Carvalhal 54. dakikada Ricardo Quaresma'yı oyuna soktu. Edu'nun yerine oyuna giren Portekizli yıldız, sakatlıktan yeni çıkmış olması nedeniyle takımına pek fazla katkıda bulunamadı. Skorun değişmesi adına katkı yapamayan Quaresma, 84. dakikada rakibine Bueno'ya yaptığı müdahale sonrasında doğrudan kırmızı kart görerek oyunda dışında kaldı ve hafta sonu Fenerbahçe maçına oynama şansını kaybetti.