Ali Dürüst: Otorite boğluğu olmaz

''Futboldaki bu olumsuz hava sahadaki hakemi de etkilemişdiye düşünüyorum''

  Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig`de Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın hakemi İlker Meral`ın yönetimini eleştirdi.

Karşılaşmadan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Dürüst, aldıkları puana baktıklarını belirterek, ``10 kişi kaldıktan sonra kaybettiğimize değil, aldığımız puana bakmak lazım. Maçta net penaltı pozisyonları var, hakem bir tanesini verdi. Artık bu maç geride kaldı. Futboldaki bu olumsuz hava sahadaki hakemi de etkilemiş diye düşünüyorum`` diye konuştu.

Ali Dürüst, Milan Baros`un kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak, ``Ne kadar tahrik olursa olsun o kartı görmemesi lazım. Bu karta neden olan bir penaltı pozisyonu var. Ona isyanı var diye tahmin ediyorum. Tabi bunun affı yok. 10 kişi kaldıktan sonra çok mücadele edildi. Aldığımız bir puana bakacağız`` dedi.

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Dürüst, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar`ın istifasıyla oluşan otorite boşluğundan memnun olmadıklarını da anlatarak, ``Herhalde açıklanmamış bir takım şeyler var. Onları gördükten sonra açıklamayı yaparız. Ama tabi ki bu kaostan hiçbirimiz memnun değiliz. Bu belirsizlik, otorite boşluğu umut ediyorum ki sahalara olumsuz olarak yansımaz`` ifadelerini kullandı.

Dürüst, sarı-kırmızılı taraftarların karşılaşmada kendisine destek vermek amacıyla açtıkları pankartla ilgili olarak, şunları söyledi:``Yönetim bir bütündür. Başkan başımızda, hep beraber Galatasaray`ı iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz. Geçen sezonu 8. olarak bitiren bir takımı lider duruma getirdik. Ama daha önümüzde çok yol var. Dolayısıyla bu kişilerin değil, hep beraber elde edilen bir başarıdır.``

-Transfer-
Ali Dürüst, devre arası transfer döneminde Galatasaray`ı ileriye taşıyacak oyuncular almayı hedeflediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, ``Çünkü ara dönemde oyuncu bulmak zor oluyor. Bulduğumuz oyuncu da yüksek maliyetli oluyor, kulübü de düşünmek lazım. Bu ara dönem sanki bir transfer dönemi olarak algılandı. Aslında yanlış olan budur. Yine de iki tane transfer yaptık. Bize katkı yapamayacak, büyük maliyetleri olan oyuncuları almayı düşünmedik. Dolayısıyla bu dönem böyle kapanmış oldu`` diye konuştu.
 

Kaynak: AA