Ali Dürüst: Hakem Futboldaki Olumsuz Havadan Etkilendi

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, MP Antalyaspor maçının hakemi İlker Meral'in futbolda yaşanan olumsuz havadan etkilendiğini iddia etti.

  Galatasaray`ın kendi evinde MP Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ali Dürüst, 'Kendi sahamızda 10 kişi kaldıktan sonra kaybettiğimiz iki puana değil aldığımız puana bakmamız gerekiyor. Maçın içinde net penaltı pozisyonları vardı ancak hakem bir tanesini verdi. Futboldaki bu olumsuz hava sahadaki hakemi etkilemiş diye düşünüyorum 'dedi.

Bir gazetecinin 'Taraftarlar tribünlerde açtığı pankartlarla sizi destekledi. Bunun için neler diyeceksiniz 'demesi üzerine Ali Dürüst, şunları söyledi: ``Yönetim bir bütündür. Başkan başımızda, hep beraber Galatasaray`ı iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz. Geçen sezonu 8. olarak bitiren bir takımı lider duruma getirdik. Ama daha önümüzde çok yol var. Dolayısıyla bu kişilerin değil, hep beraber elde edilen bir başarıdır '

ARA TRANSFER KONUSU

Ara transfer döneminde Galatasaray`ı ileriye taşıyacak oyuncular almayı planladıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirten Ali Dürüst, 'Ara dönemde oyuncu bulmak çok zor oluyor. Bulduğunuz oyuncunun maliyeti yüksek oluyor. Kulübümüzü de düşünmek lazım. Bu ara dönem sanki bir transfer dönemi olarak algılandı. Aslında yanlış olan budur. Yine de iki tane transfer yaptık. Bize katkı yapamayacak, büyük maliyetleri olan oyuncuları almayı düşünmedik. Dolayısıyla bu dönem böyle kapanmış oldu`` dedi.

Bir gazetecin dün akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu`nda yaşanan istifalarla ilgili sorusuna ise Ali Dürüst, şu cevabı verdi:

'Oterite boşluğundan memnun değiliz. Herhalde açıklanmamış bir takım şeyler var. Onları gördükten sonra açıklamayı yaparız. Ama tabi ki bu kaostan hiçbirimiz memnun değiliz. Bu belirsizlik, otorite boşluğu umut ediyorum ki sahalara olumsuz olarak yansımaz``