Kartal Özmızrak: Okulla Basketbol Arasında Tercih Yapmam Gerekiyor

Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Milangaz'ın 16 yaşındaki basketbolcusu Kartal Özmızrak, çok mutlu olduğunu, fanatik bir Beşiktaş tarafı olarak büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Beşiktaş Milangaz tarihinde ilk defa Türkiye Kupası 'nı kazanırken siyah - beyazlılar zaferin coşkusunu doyasıya yaşadı. Kimi mutluluktan gözyaşı döktü, kimi dans etti. Ancak Kartal Özmızrak'ın heyecanı ve zafer coşkusu gözlerinden okunuyordu.
29 Ağustos 1995 doğumlu genç basketbolcu, siyah – beyazlı formayı taşımaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Aynı zamanda fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan ve hayranı olduğu basketbolcularla birlikte forma giydiğini ifade eden Özmızrak, kartalhaber.com 'a önemli açıklamalar yaptı.

16 yaşındaki basketbolcu, Konya 'ya favori olarak gelmediklerini ancak hak ettikleri bir zafer elde ettiklerini belirterek, “Serhat ve Barış abinin katkılarıyla neler yapabileceğimizi gösterdik. Euroleague 'de mücadele eden Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker 'i deviren Banvit 'i finalde, bir başka Euroleague takımı Galatasaray 'ı da yarı finalde yendik. İlk oynadığım şampiyonada kupayı kaldırmak benim için büyük gurur. Çok mutluyum. Bu turnuvada takım olarak önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Şimdiki hedefimiz Avrupa 'da ve Beko Basketbol Ligi 'nde şampiyonluğa ulaşmak. Sezonu 3 kupayla kapatmak istiyoruz.” dedi.

HENÜZ BASKETBOLCU OLDUM DİYEMEM
Beşiktaş Milangaz koçu Ergin Ataman 'ın güvenini boşa çıkartmak istemediğini söyleyen Özmızrak, “Ben iyi bir basketbolcu olmak istiyorum. Daha 16 yaşımdayım. Önümde uzun bir yol var. Henüz basketbolcu oldum diyemem.'' diyerek, şöyle devam etti:
''Iverson, Deron Williams, Kidd ve Nash gibi isimlerin videolarını izliyorum. Deron Williams ile birlikte oynama fırsatı bulduğum için çok şanslıyım. Bana çok yardımcı oldu. İçimizden biri gibiydi. Bir NBA oyuncusu bu kadar mütevazı deseler inanmazdım. Bana İngilizce bile öğretti. Antrenmanda neyi nerede yapacağımı gösteriyordu.

Deron ile halen konuşuyoruz. Şu anki takım arkadaşım Carlos Arroyo da çok mütevazı. Bugün beni aradı ve genç takım maçının saatini sordu. Bir NBA oyuncusunun genç takım maçını izlemeye gelmesi genç oyuncuları çok mutlu eder.”

OKULLA BASKETBOL ARASINDA SEÇİM YAPMAM GEREKEBİLİR
10 yaşından bu yana Beşiktaş forması giyen genç basketbolcu, başarılı sporcuların ortak noktalarının hırs olduğuna dikkat çekti.
Hedefinin milli takım seviyesine çıkmak olduğunu belirten Özmızrak, “Henüz Lise 3 'teyim. Üniversitede işletme okumak istiyorum ancak Türkiye 'de okulla basketbolu bir arada götürmek zor. Bir seçim yapmam gerekebilir. Beşiktaş A Takımı 'na yükselmemde ailemin payı büyük. Annem 3-4 yaşımdan beri beni basketbola taşıyor. Babam da bir dönem Eczacıbaşı ve Dikilitaş 'ta basketbol oynamıştı. Benim sporcu olmamda onların emeği çok büyük.'' diyerek sözlerini noktaladı.