Ekşioğlu: Bilinçli Yönetici Aranıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi Yemen Ekşioğlu, Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine yaptığı konuşmada, "Türkiye'de spor yöneticiliği yok. Paralı futbol yöneticiliği var. Bu da Türk sporuna büyük zarar veriyor." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yemen Ekşioğlu, Kadir Has Üniversitesi'nde 'Türkiyede'ki yönetici zihniyeti ' adı altında öğrencilere ve spor hukuku üzerine staj yapan avukatlara bir seminer verdi. Yaklaşık 2 saat süren seminerde ülkemizdeki amatör branşların durumunu anlatan Ekşioğlu, bunun yanısıra son günlerde ülke gündemine oturan 'şike' konusuna da değindi.
Ekşioğlu 'Türkiye'de spor yöneticiliği yok, paralı futbol yöneticiliği var. Eğitimli, bilinçli bir kitle olsaydık, Türkiye'de şu an yaşanan kaos olmazdı. Yöneticiler antrenörden sadece şampiyonluk istiyor, kulüpleri borç batağına da bu zihniyetleri götürüyor. ' dedi.

ORDUSPOR BAŞKANI TÜRKMEN ÖRNEK BİR YÖNETİCİ
Bilinçli yönetici tipine Orduspor başkanı Nedim Türkmen örneğini veren Ekşioğlu, 'Nedim Türkmen takım değil kulüp yöneticiliği yapıyor, hedefi şampiyonluk değil 4 yıl sonra UEFA'ya gidecek genç kadro kurmak. ' dedi.

İstanbul'da amatör spor kulüplerinde başkanlık ve Beşiktaş kulübünde yöneticilik de yapan Yemen Ekşioğlu, kendi yaşam deneyimlerinden de örnekler vererek, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.