Beşiktaşlı Quaresma ve Almeida, Gençlerbirliği Maçını Değerlendirdi

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, takım olgusu içinde hareket ettiklerini söyledi.

Beşiktaş'ın kendi evinde Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan yıldız oyuncu, takımın Avrupa Ligi'nde farklı Türkiye Ligi'nde farklı oynamasıyla ilgili olarak şunları ifade etti. Quaresma, 'Maçlar birbirinden çok farklı. İki tane farklı kulvarda mücadele ediyoruz. Gerçekten takım olgusu ile mücadele ediyoruz. Son zamanlarda büyük sıkıntılar yaşadık. Bugün de biraz yorgunduk sahada takım olarak üst seviyede oynadık. Herkesin kazanma arzusu üst seviyedeydi. Bu şekilde devam edersek daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz ' diye konuştu.

Quaresma, gördüğü kartların o anki sinirden mi kaynaklandığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: ''Ben futbolu çok seven ve gerçekten içinde olan biriyim. Her zaman daha fazlasını yapmaya çalışan biriyim. Bazı noktalarda dikkat etmediğinizde, aklınızı yitirdiğinde bu tür olaylar oluyor. Kartlar çıkıyor. Çok istediğinizde böyle sıkıntılar oluyor. Ben de farkındayım. Ben futbolu ciddiye alıyorum. Bazı durumlarda herkesin başına bunlar gelebiliyor. Anlık sinirlerini kontrol edememe durumu oluyor.''
Basın toplantısına katılan Almeida ise futbolda hiçbir zaman düne bakmamak gerektiğini vurgulayarak, 'Kaybetmemiz gereken puanlar kaybettik. Ancak, hem takvim durumu olsun hem yaşadığımız sakatlıklar olsun, bazen önüne geçemeyeceğimiz durumlar oldu. Fakat geçmişe bakmamak lazım, çünkü futbolda bugün ve yarın geçerli. Bugünün işini doğru yapmalıyız. Çok önemli bir galibiyet aldık. Ligde sonuna kadar yolumuza devam etme isteğimizi herkese gösterdik ' diye konuştu.