Beşiktaş'a derbi öncesi kötü haber

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçında Beşiktaş gol düellosu şeklinde geçen maçta Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ederek G.Saray derbisi öncesinde kritik bir galibiyet aldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Ricardo Quaresma, 57. dakikada Hugo Almeida ve 73. dakikada Manuel Fernandes kaydetti. Gençlerbirliği'nin golleri ise 23. dakikada Herve Tum ve 70. dakikada Randall Azofeifa'dan geldi.

Galatasaray derbisi öncesinde çok önemli bir galibiyet alan Beşiktaş'ta Manuel Fernandes gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü. Tanju Kayhan'ın ise omzu çıktı. İki futbolcuda derbide oynama şansını kaybetti.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 49'a yükseltirken; Gençlerbirliği 43 paunda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Beşiktaş pazar günü Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Gençlerbirliği ise aynı gün Sivasspor'u ağırlayacak.

FERNANDES DERBİDE YOK

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçında Beşiktaş, Gençlerbirliği ile oynadığı maçta, Galatasaray derbisi öncesinde iki şok yaşadı.

İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 53. dakikasında Tanju Kayhan oyundan çıkarken; yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. Sakatlanan Tanju'nun omzunun çıktığı öğrenildi. Ancak genç futbolcunun omzunun yerine takıldığı belirtildi.

Karşılaşmanın 56. dakikasında ise Beşiktaş'ın yıldız ismi Manuel Fernandes, Gençlerbirliği'nde forma giyen Randall Azofeifa ile tartışması sonucu sarı kart gördü. Daha önce 3 sarı kartı bulunan Portekizli futbolcu, bu kartla cezalı duruma düştü ve Galatasaray deplasmanında forma giyme şansını kaybetti.

Manuel Fernandes, Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı maçta da forma giyememişti.

EGEMEN KADROYA ALINMADI

Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği maçı öncesinde Egemen Korkmaz şoku yaşandı. Sabah yapılan hafif antrenmanda ayağında ağrılar hisseden Egemen, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga ve ardından oynanacak Galatasaray derbisi düşünülerek 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Egemen'in yerine savunmanın göbeğinde Ersan Gülüm'ü oynattı.

GOLÜ ATTI, KULÜBEYE GELDİ

İbrahim Toraman'ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle savunmanın sağında Ekrem Dağ görev alırken, Braga maçında ilk 11'de sahaya çıkan ve bir de gol atan Simao Sabrosa ise Gençlerbirliği karşısında yedek soyundu. Simao'nun yerine Hugo Almeida sahada ilk 11'de yer aldı.

Almeida forvette görev alırken, savunmada Ekrem, Sivok, Ersan ve Tanju oynadı. Ön liberoda Ernst ile Necip şans bulurken, bu ikilinin önünde Veli, Quaresma ve Fernandes forma giydi.

Portekizli teknik adam genç futbolcu Muhammed Demirci'yi de 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Muhammed'in yanı sıra yedek kulübesinde Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Simao Sabrosa, Julio Alves ve Edu yer aldı.

FUAT ÇAPA İLK KEZ İNÖNÜ'DE

Fiyapı İnönü Stadı'na teknik direktör olarak ilk kez çıkan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Beşiktaş karşısında Ante Kulusic ile Ermin Zec'e ilk 11'de şans tanıdı. Ergün Teber ve Yasin Öztekin'i yedek soyunduran Çapa, Kulusic'i stoper, Zec'i ise orta alanının solunda görevlendirdi.

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mehmet Sedef, Gençlerbirliği formasıyla eski takımına karşı mücadele ederken, devre arasında siyah-beyazlı kulüpten kiralanan Onur Bayramoğlu da yedekler arasında yer aldı.

İKİ TAKIM DA ETKİSİZ BAŞLADI!

Beşiktaş taraftarı önünde oynadığı maça 'Yeter Yıldırım Demirören 'tezahüratlarıyla başladı. Orta sahada top yaparak Gençlerbirliği yarı sahasında etkili olmak isteyen siyah-beyazlılarda, Fernandes ve Quaresma dışında hareketli isim olmayınca Başkent ekibi tehlike yaşamadı. İlk dakikalarda Beşiktaş'a orta sahada pres yaparak boş alan bırakmamaya çalışan Gençlerbirliği, hızlı kontralarıyla güçlü rakibi karşısında gol aradı.

HERVE TUM CEZAYI KESTİ!

Karşılaşma düşük tempoda devam ederken 23. dakikada Beşiktaş'ın hatalı paslaşması sonucunda Gençlerbirliği cezayı kesti. Ersan Adem, Fernandes'e pasını girmek isterken orta sahada Gençlerbirliği topu kaptı ve Herve Tum gelişen atak sonrasında meşin yuvarlağı filelere göndererek; Gençlerbirliği'ni deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ İLK YARIDA ÇARESİZ KALDI!

Kendi sahasında beklemediği bir şekilde geriye düşen Beşiktaş ilk yarıda beraberliği bulabilmek adına kanatları kullanarak Gençlerbirliği kalesine yüklenmeye çalıştı. Quaresma sürekli kanat değiştirerek kendine boş alan yaratmaya çalıştı. Ancak Gençlerbirliği savunmada hata yapmayınca soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gittiler.

BİR DEĞİŞİKLİK, BİR GOL!

Karşılaşmanın ikinci yarısına 1-0 geride başlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, değişiklik yaparak skoru çevirmek adıan ilk hamlesini yaptı. Necip Uysal ikinci yarıda sahaya çıkmazken; yerine Simao Sabrosa girdi. İkinci yarıya oldukça istekli başlayan siyah-beyazlılar, 49. dakikada Ricardo Quaresma'nın golüyle durumu 1-1 yaptı.

ALMEIDA, İNÖNÜ'YÜ AYAĞA KALDIRDI!

İnönü Stadı'nda ilk yarıya göre oldukça tempolu geçen ikinci yarıda Beşiktaş topukontrolünü ayağına aldıktan sonra öne geçmeyi de başardı. Mücadelenin 57. dakikasında, Hugo Almeida, Ekrem Dağ'ın ortasını iyi değerlendirdi ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren isim oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ TESLİM OLMADI!

Seyircisinin de desteğini alan Beşiktaş öne geçmeyi başarsada; Gençlerbirliği oyundan hiçbir zaman düşmedi. Kırmızı-siyahlılar topa sahip olduğu anlarda etkili ataklarını maç boyunca sürdürdü. Ve dakikalada 70'i gösterdiğinde ise Azofeifa, İnönü Stadı'nı derin bir sessizliğe gömerek durumuı 2-2 yaptı. Azofeifa'nın attığı golde Beşiktaş kalecisi Cenk'in de büyük hatası vardı.

CEZALI FERNANDES'TEN ÖZÜR GOLÜ

Karşılaşmanın 56. dakikasında Azofeifa ile tartışması sonucu sarı kart gören ve Galatasaray derbisi öncesinde cezalı duruma düşen Manuel Fernandes, Gençlerbirliği'nin beraberlik golünden tam 3 dakika sonra sahneye çıktı ve attığı golle maçı çeviren isim oldu. Portekizli futbolcu şık vuruşuyla Beşiktaş'a galibiyeti getirsede; Fenerbahçe derbisinden sonra Galatasaray deplasmanında da forma giyemeyecek olması siyah-beyazlılarda büyük bir üzüntü yarattı. Öte yandan karşılaşmanın geri kalan bölümünde Beşiktaş, Gençlerbirliği ataklarını savuşturmayı başararak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.


MAÇTAN DAKİKALAR

91'Herve Tum savunmanın arkasına koşu yaptı. Ersan araya girdi ve Tum, Ersan'a faul yaptı
90'Karşılaşmanın sonuna üç dakika uzatma eklendi
89'Almieda ara pasıyla ceza alanında Mustafa'yı buluşturmak istedi ancak savunma ayak koydu
88'Fernandes ceza alanı içerisine bir pas çıkardı ancak orada hiçbir takım arkadaşı yoktu
87'Fernandes kendisine gelen topun üzerinden atlayarak savunmayı şaşırttı arkadan gelen Simao vurdu ancak top savunmaya çarptı ve Ramazan'da kaldı
86'Randall Azofeifa ceza alanı dışı sol çaprazından vurdu. Top az farkla üstten auta çıktı
85'Cem Can bu pozisyon sonrası sarı kart görüyor
84'Cem Can ceza alanı dışından kaleye vurdu. Top ağlarla buluştu ancak öncesinde topu elle kontrol ettiği için karar serbest atıtı
83'Randall Azofeifa'nın pasında Tum hareketlendi. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı
82'Ante Kulusic duran topta ileriye çıkmıştı. Ceza alanı içerisinde topu önünde buldu. Şutunu da çekti ancak top savunmadan döndü
80'Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma çıkıyor Julio Regufe Alves oyunda
79'Murat Duruer sağdan ortaladı. Yasin kafayla indirdi ancak o noktada Sivok vardı
78'Gençlerbirliği'nde Soner Aydogdu yerini Onur Bayramoglu'na bırakıyor
77'Ekrem ceza alanına doldurdu. Top Almieda'nın gerisine düştü ve savunma da kalecisin kazandırdı
76'Herve Tum savunmanın arkasında sarktı ve topla buluştu ancak ofsayt bayrağı kalktı
75'Ekrem Dag sağdan ortaladı Almeida ceza alanı içinde iyi yükseldi ancak istediği kafa vuruşunu yapamadı savunma uzaklaştırdı
74'Ceza alanı içi sol çaprazında topu önünde bulan Portekizli sol ayağı ile net vurdu ve takımını yeniden öne geçirdi
73' GOOOLLL! Fernandes
72'Mehmet Sedef, Ernst'in sert hareketi sonucu yerde kaldı ve takımına serbest atış kazandırdı
71'Savunmanın arkasına iyi sarkan Azofeifa ceza alanı içi sağ çaprazından sert vurdu. Cenk koltuk altından kaçırdı topu ve skor 2-2'ye geldi
70' GOOOLLL! Azofeifa
69'Fernandes ceza alanı içerisine soldan girdi. Kale ağzına kesti. Ramazan dokundu ve savunma uzaklaştırdı
68'Ramazan ceza alanı içinde riskli hareketler yaptı ancak kendisine baskı uygulayan Almeida'ya kaptırmadan topu uzaklaştırdı
66'Hugo Almeida'nın uzun pasında Mustafa savunmanın arkasına sarktı ancak top Ramazan'da kaldı
65'Gençlerbirliği'nde Hurşut yerini Murat Duruer'e bırakıyor
65'Randall Azofeifa ceza alanı dışından kaleye sert bir şut gönderdi. Top yandan auta çıktı
64'Quresma bu sefer ceza alanı dışı sol çaprazından kendisi denedi. Savunmaya çarpan top dışarı çıktı
63'Ricardo Quaresma soldan ortaladı. Almeida'ya gelmeden önce Aykut kafayla karşıladı
62'Hursut Meriç sağdan ceza alanına girdi. Yerden pasını çıkardı. Tum'dan önce Veli araya girdi
61'Manuel Fernandes ceza alanı dışından kaleyi yokladı top kaleci Ramazan'da kaldı
61'Fabian Ernst uzun bir pasla soldan kaçan Quresma'yı düşündü ancak topun şiddeti hızlı olunca doğrudan auta çıktı
60'Ermin Zec yerini Yasin'e bıraktı
59'İlk yarıyı 1-0 geriden kapatan ev sahibi ekip ikinci yarıda Portekizli yıldızlarının golleri ile 2-1 öne geçti
58'Ekrem Dağ sağdan ortaladı. Arka direkte Almeida çok iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile ağları havalandırdı
58' GOOOLLL! Almeida
57'Manuel Fernandes bu sarı kart nedeniyle gelecek hafta oynanacak Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek
56'Randall Azofeifa ve Manuel Fernandes sarı kart görüyor
56'Orta alanda Fernandes ve Randall Azofeifa arasında bir tartışma yaşandı.
55'Soner Hurşut'a doğru uzun bir top oynadı ancak istediği pası veremeyince top Cenk'e kadar gitti
54'Manuel Fernandes'in kullandığı serbest atışta Ramazan topu karşıladı ancak öncesinde hakem Barış Şimşek faulü tespit etti
53'Beşiktaş'ta sakatlık geçiren Tanju yerini Mustafa'ya bıraktı
51'Randall Azofeifa savunmanın arkasına iyi sarktı. Topu kontrol etti sol ayağı ile vurdu ancak top az farkla auta çıktı
50'Almeida'nın pasında Quaresma ceza alanın sol bölümünde topu içeriye doldurdu. Cem Can'a da çarpan top kaleci Ramazan'ı yanılttı ve ağlarla buluştu
49' GOOOLLL! Ricardo Quaresma
48'Manuel Fernandes iki oyuncudan müthiş sıyrıldı. Sol ayağı ile kaleyi denedi top Aykut'tan döndü
46'Beşiktaş ikinci yarıya Necip Uysal-Simao Sabrosa değişkliği ile başladı
46'Ve karşılaşmanın ikinci yarısı başladı

BEŞİKTAŞ 0-1 GENÇLERBİRLİĞİ İLK YARI SONUCU

45'Gençlerbirliği ceza alanına inen topların hemen hemen tamamını Kulusic karşıladı bugün
45'Fernandes sağdan ceza alanına doğru ortaladı. Topu karşılayan isim Ante Kulusic
44'Necip ayağını tehlikeli bir şekilde kaldırınca atağa kalkan Beşiktaş rakibine bir endirekt vuruş kazandırmış oldu
43'Ricardo Quaresma soldan ortaladı ancak savunma penaltı noktası üzerinde kafayla karşıladı
42'İlk yarının son dakikalarına geldiğimiz şu anlarda hala oyun düşük tempoda devam ediyor
40'Herve Tum zor pozisyonda topu kaleye göndermek istedi ancak savunmadan sekti
39'Hursut Meriç sağdan çok tehlikeli geldi. Ceza alanına girdi. Topu kale ağzına doğru gönderdi ancak Sivok ayak koyan isimdi
38'Ersan ceza sahasına doldurdu. Almeida kafa ile indirdi ancak o noktada G.Birliği oyuncuları vardı
37'Beşiktaş'ta tribünler skordan memnun değil
36'Herve Tum kısa süreli bir sakatlık geçirdi ancak oyuna devam edebilecek
35'Ricardo Quaresma sağdan ortaladı. Ramazan iyi yer tuttu ve topun sahibi oldu
34'Aykut ceza alanı içerisinde topa yükseldi. Ancak Necip'e faul yaptı
33'Ermin Zec savunmanın arkasında topla buluştu. Ceza alanına girer girmez vurdu. Savunma ayak koydu
32'Ersan Gülüm topu elle kesti ve sarı kart gördü
31'Ricardo Quaresma ceza alanı dışından bir şut denedi. Savunmadan seken top ceza alanı içine düştü. İkinci pozisyonda yine savunma uzaklaştırdı
30'Ekrem Dag sağ kanattan iyi ortaladı. Topun düştüğü yerde hiçbir takım arkadaşı yoktu
29'Ricardo Quaresma soldan ortaladı. Sivok'a gelmeden top savunma ayak koydu ve uzaklaştırdı
28'Ekrem sağdan ortaladı savunma topu ceza alanı içinde karşıladı
27'Ricardo Quaresma Ernst'in pasıyla ceza alanı içerisinde topla buluştu. Bekletmeden vurdu ancak top üstten auta çıktı
26'Ermin Zec savunmanın arkasında topla buluştu. Ceza alanına girmek istedi ancak Ekrem çok iyi girdi ve topu aldı
25'Gol öncesinde Ersan'ın top kaybı Gençler atağının başlamasına neden oldu
24'Savunmanın arkasına iyi kaçan Randall Azofeifa topla beraber ceza alanına girdi. Kaleye paralel pasında Herve Tum için topu boş ağlara göndermek zor olmadı
23' GOOOLLL Tum
22'Sivok kafayla geriye döndü. Cenk'e giden topu Özgür araya girmek istedi ancak Cenk topun sahibi oldu
21'İki ekip de orta alanda iyi pas yapıyor ancak ofansta aynı aktifliği sağlayamıyorlar
20'Ricardo Quaresma, Fernandes'in pasında ceza alanına girdi soldan. Şutunu çıkardı ancak top üstten auta çıktı
18'Ricardo Quaresma savunmasına kadar geldi ve topun auta çıkmasını sağladı
17'Karşılaşmada G.Birliği Herve Tum ile Beşiktaş'ta Quaresma ile en net şut denemelerini yaptılar bu dakikaya kadar
16'Herve Tum'un pasında Ermin Zec savunmanın arkasına kaçtı ancak ofsayt bayrağı kalktı
15'Beşiktaş taraftarının maçın başından bu yana sürdürdüğü desteği devam ediyor
14'Ricardo Quaresma ceza alanı dışından kaleyi yokladı top üstten auta çıktı
13'Manuel Fernandes kullandı korneri. Ernst vurdu kafayı. Top az farkla auta çıktı
12'Ricardo Quaresma sol kanattan 'trivela' ile ortaladı. Arka direkte Beşiktaşlı oyunculardan önce savunma araya girdi
11'Ricardo Quaresma ani bir atakla ileriye çıktı. Ancak kendisini takip eden Cem Can ayak koydu ve topu kornere gönderdi
10'Gençlerbirliği oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıktı
9'Geride bıraktığımız dakikalarda Gençlerbirliği karşılamaya daha iyi başlayan ekip olarak göze çarpıyor
8'Hurşut'un pasında Azofeifa ceza alanına girdi. Topu çevirmek istedi ancak istediği vuruşu yapamadı
7'Beşiktaş savunmadan paslarla çıkmaya çalışıyor
6'Aykut Demir soldan kaçan Zec'i düşündü ancak top Zec için hızlıydı ve top dışarı çıktı
5'Herve Tum tehlikeli geldi. Savunmanın arkasına iyi sarktı Tum. Şutunu da çekti ancak top üstten auta çıktı
4'Ekrem Dag sağdan topu ceza alanına doldurdu ancak savunma karşıladı
3'Ermin Zec soldan ceza alanına girdi. Ekrem son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi
2'Mehmet Sedef soldan ortaladı. Top doğrudan yan ağlara gitti. İlk atak G.Birliği'nden
1'Ve karşılaşma ev sahibi ekibin vuruşu ile başladı

BEŞİKTAŞ
Cenk
Ekrem
Ersan
Sivok
Tanju
Necip
Ernst
Veli
Fernandes
Quaresma
Almeida

GENÇLERBİRLİĞİ
Ramazan
Mehmet Sedef
Aykut
Özgür
Kulusic
Cem Can
Ermin Zec
Soner
Azofeifa
Hurşut
Tum