Beşiktaş: 80 - Tarsus Belediyesi: 74

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 19. haftasında evinde Tarsus Belediye’yi ağırlayan Beşiktaş, rakibini 80-74’lük skorla mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini aldı.

Avrupa 'ya veda etmesinin ardından Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 'nde bir çıkış yakalayan Beşiktaş, 19. haftada Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi 'nde ağırladığı Tarsus Belediye 'yi 80-74 'lük skorla yenerek ligde art arda dördüncü galibiyetini elde etti. Ev sahibi ekipte Ebony Hoffman 27 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Mücadele Tuğba Taşçı ile Duygu Fırat 'ın karşılıklı isabetleri ile başlarken, ilk bölümde iki takım da oyunun kontrolünü eline alamadı. Çeyreğin sonuna doğru Jessica Adair 'in sayılarıyla öne geçmeyi başaran konuk ekip, ilk çeyreği 20-24 'lük üstünlükle tamamladı.
İkinci çeyrekte de rakibinin skor üstünlüğünü eline alma çabalarını Burcu Uzun 'un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle sonuçsuz bırakan Tarsus Belediye, devrenin sonunda bulduğu serbest atış sayılarıyla soyunma odasına 37-42 önde gitmesini bildi.

İkinci yarıya Yasemin Horasan ile içeriden Candice Wiggins ve Esra Şencebe 'yle de dışarıdan etkili olarak başlayan Sihay-Beyazlılar, 26. dakikada skora denge getirdi (55-55). Skorer oyununu sürdüren Ebony Hoffman, çeyreğin kalan bölümünde de sayı üreterek takımının final periyoduna 63-58 önde girmesine yardımcı oldu.
Son çeyrekte oyunun kontrolünü iyice eline alan ev sahibi takım, savunma sertliğini de arttırarak karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala durumu 73-62 'ye getirerek farkı çift hanelere çıkardı. Son bölümde de rakibinin farkı 4 sayıya kadar indirmesine rağmen Ebony Hoffman 'ın sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, mücadeleden 80-74 galip ayrılan taraf oldu.

Periyot: 20-24
2. Periyot: 17-18
3. Periyot: 26-16
4. Periyot: 17-16