Adanaspor Teknik Direktörü Eriş: İyi Oynuyoruz Ama Galip Gelemiyoruz

Adanaspor’un Teknik Direktörü Levent Eriş, puan sisteminin değişmesi halinde takımının farklı bir yerde olacağını söyledi.

Bank Asya 1. Ligi 'nde Boluspor ile sahalarında 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eriş, “İyi oyuna puan verilseydi, herhalde lider takımlardan biri Adanaspor olurdu. Maalesef oyhadığımız 22 karşılaşmanın 19 'unda bol pozisyon ve müthiş bir performansa rağmen hak ettiğimiz yerde değiliz.” dedi.
Boluspor maçının ilk yarısında rakibin daha derli toplu bir oyun sergilediğini belirten Eriş, ikinci devrede yaptıkları bir iki değişiklikle daha üstün bir futbol sergilediklerini kaydetti. İkinci 45 dakikada gol pozisyonlarını saymaktan yorulduğunu vurgulayan Eriş, “Ama bu, futbol adına yetmiyor. Neticede iyi oynamaya ama galip gelmemeye devam ediyoruz. Bu tabi işin en üzücü tarafı. Gol sorununu maalesef çözemiyoruz. Penaltıdan daha kolay kaçırılan pozisyonları izledik. Bugün de Adanaspor sezon başından bu yana oynadığı formatı tekrarladı. Çok üzülüyorum. Büyük bir çaba var; ama oyunların karşılığı bu olmamalı.” şeklinde konuştu.
Bu sezon çok hakemleri eleştirme taraftarı olmadığını belirten Eriş, Bolu maçında özellikle kapalı tribün tarafındaki yan hakemin iyi bir performans ortaya koyamadığını ileri sürdü. Futbolun mücadele oyunu olduğunu, hakemlerin buna biraz izin vermesi gerektiğini anlatan Levent Eriş, şunları söyledi: “Hep Avrupa takımlarından bahsediyoruz. Oraya gittiğimizde başarısız olduğumuzu dile getiriyoruz. Ama sahada benzeri bir mücadeleyi gösterdiğimizde hep pasif duruma düşüyoruz. Bırakın da futbolcular mücadele etsin. Her dakika düdük, tabiî ki doğru bir şey değil. Hakem her iki takım için de oyunu durdurma taraftarıydı. Serbest vuruşlarda avantaj kuralları işletilmedi. Bunların bir çoğunda hatalar yapıldı. Özellikle yan hakemin sahanın içine etki yapması, benim için çok garipti.”

KIZILTAN: ZORLU BİR DEPLASMANA GELDİK

Boluspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise zorlu bir deplasmana geldiklerini ifade etti. Ligde birçok takımın son maçlarda daha iyi oynamaya başladığını belirten Kızıltan, hedefe oynayan takımlar için her puanın büyük öneminin olduğunu vurguladı.
Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde kaybettikleri puanları telafi etmek amacıyla Adana 'ya geldiklerini dile getiren Özcan Kızıltan, “Güçlü bir rakip. Onların da hedefleri var. İlk yarıda rakibe çok fazla oynama şansı vermedik. Çok net pozisyonlar yakaladık. İkinci yarı Adanaspor daha baskılı oynadı. Buna rağmen iyi savunma yaptık. İkinci yarıda baskıya rağmen iki üç pozisyon yakaladık. Ama iki takım da gol atamayarak, puanları paylaştı. Adana 'dan alınan 1 puan kötü değil. Fakat her iki takım da 2 puan kaybetti.” diye konuştu.