Terim: 3 Puan Almak Güzelmersin

Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yenen Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Hafta sonu 3 puan almak güzel ama hafta başında 3 puan almak daha güzel'' dedi.

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, daha ilk dakikasından itibaren gol pozisyonu buldukları bir maç olduğunu, özellikle ilk yarı iyi oynadıklarını, oyuna hakimiyet ve pas yüzdesinin genel olarak kendilerinde olduğunu söyledi.

Mersin ekibinin İstanbul'daki karşılaşmada kendilerine karşı iyi bir savunma yapan bir takım olduğunu, ilk yarıda kendi kalelerinde pozisyon bile görmeden, 5-6 pozisyon bulduklarını anlatan Terim, şöyle devam etti:''Eğer devre arasına 2-0 önde girebilseydik, durum daha da farklı olurdu. Ama 1-0'lık skor çok tehlikeli. İkinci yarı ise acele etmeden oyun kontrolü bizde olarak oynadık. Ama bugün 10 kişi kalmak, kolay bir şey değil. Mersin için de kolay değil, bizim için de... 10 kişi kalındığında, genelde duran toplardan gol bulunur. Mersin'de öyle oldu. Sonra maç 2-1 oldu, ardında da 3-1 oldu. Daha fazla da olabilirdi. Hafta sonu 3 puan almak güzel ama hafta başında 3 puan almak daha güzel. Çünkü cumartesi ve pazar tüm maçları izliyorsunuz. Oyuncularımı kutluyorum. Sarı kart cezası sınırında olan oyuncularımız Beşiktaş maçında cezaları duruma düşmedi. Mersin'e başarılar diliyorum. Seyirciyi tebrik ediyorum. Çünkü çok centilmen bir taraftar vardı.''-Mersin İdman Yurdu-Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörü Nurullah Sağlam, Galatasaray gibi büyük bir camiaya karşı oynadıklarının farkında olduklarını, ilk yarıda rakiplerinin daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Rakiplerinin bu özelliğini bildiklerini belirten Sağlam, şöyle devam etti:''İlk yarıda baskın oynayacaklarını ve bunu ikinci yarıda sürdüremeyeceklerini biliyorduk. Maçı istediğimiz gibi götürebilseydik Galatasaray'ı buradan galip göndermezdik. 1-0 olmasına rağmen iyi oyun oynadık. Planladığımız gibi Galatasaray'ın performansı da gerçekten düştü. Ama o sırada Tolga hoca Galatasaray'ın imdadına yetişti ve bizi 10 kişi bıraktı. 10 kişi olmamıza rağmen, Galatasaray'dan daha etkili ve baskılı oynadık ve golü bulduk. Ama sağolsun Tolga hoca bir kez daha imdada yetişti. Maalesef Tolga hocanın büyük bir imzasıyla Galatasaray bizi mağlup etti. Bence Tolga hoca maçı adil şartlarda yönetseydi Galatasaray'ın bizi mağlup etme şansı yoktu. Ben bunu vicdanen söylüyorum. İçeride pozisyona çok yakın olan oyuncularla da konuştum. Mesela Ben Yahia her şeyin üzerine yemin ediyor. Biz de Tolga hocaya hakkımızı helal etmiyoruz.''

Kaynak: AA