Samsunspor, Başkent'ten Altın Değerinde 3 Puan Aldı

Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Samsunspor'a 3-0 yenildikleri maçın ardından, "Şu an sonuçlardan daha önemli olan bu camiaya futbolcu kazandırabilmek" dedi.

Hakan Kutlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyun anlamında başa baş geçen bir mücadele sergilediklerini ifade ederek, 'Arka alanda kişisel hatalar yaptık, bunu da Samsunspor golle sonuçlandırdı. Bugün neredeyse 4 pozisyonu olmayan bir Samsunspor buradan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Kendilerini tebrik ediyoruz. Şu an sonuçlardan daha önemli olan bu camiaya futbolcu kazandırabilmek. İleride Türk futbolunda söz sahibi olabilmek bizim için sonuçlardan daha önemli ' ifadelerinikullandı.

Ankaragücü takımının başarılı savunma oyuncusu İshak Doğan, maça çok iyi hazırladıklarını anlatarak, '3 puanı kazanmak istiyorduk ama olmadı. Çok erken gol yiyoruz buna bir çare bulmamız lazım. Bundan sonraki maçlarda daha istekli oynayarak galibiyet için savaşmamız lazım ' diye konuştu.

Sarı-lacivertli oyuncu Bilal Gülden ise, ilk 26 dakikada 3 gol yediklerini belirterek, buna rağmen toparlanmaya çalıştıklarını söyledi. İkinci yarıda oyunda dengeyi sağladıklarını kaydeden Gülden, genç oyuncularla mücadele verdiklerini, ilerleyen haftalarda daha iyi oynayacaklarını vurguladı

BAKKAL: 'SAMSUN İNANILMAZ BİR SPOR KENTİ ' Basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, uzun zamandır Ankara deplasmanında oynamadığını ifade ederek, 'Önemli bir heyecan yaşadım. Ankaragücü şu şartlarda bile iyi mücadele eden bir takım, buraları hak etmiyor. İnşallah kısa zamanda istedikleri yerlere ulaşırlar. Böyle maçlarda oyunu ciddiye almak zorlaşıyor. Böyle durumlarda konsantrasyon sıkıntısı yaşardı takımlar ama bizim takım bunu yaşamadı, kendi içinde çözdü. 3-0'dan sonra biraz tempoyu da arttırabilirdik 'şeklinde konuştu

Oyuncularının üzerine düşeni yaptıklarını kaydeden Bakkal, sözlerine şöyle devam etti: 'Bizim açımızdan güzel bir maç oldu. Çünkü yukarı sıraları yakalama adına buradan 3 puanla dönmemiz gerekiyordu. 2 maç üst üste galip gelmek Samsunspor için önemliydi. Taraftarımıza teşekkür ediyorum bize inanılmaz şekilde destek oldular. Samsun inanılmaz bir spor kenti. Bu şehri Spor Toto Süper Lig'de kalması gerekiyor. Biz de kalma adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yolumuz uzun, bize 7-8 hafta daha rahat yok, her maç final ama bu galibiyetler inanılmaz nefes aldırıyor. İnşallah bumücadelemizin karşılığını ligde kalarak alacağımızı düşünüyorum. ' Samsunspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran açıklamasında, 'Bu tarz maçlar gerçekten çok zor oluyor çünkü karşımızda çok genç ve istekli arkadaşlarımız vardı. Biz de istekli başladık. 26. dakikada zaten skor 3-0 olmuştu. Daha sonra skoru korumaya yönelik bir oyun oynadık. En azından 3-0 gibi net bir skor aldık gol yemedik. Samsunspor olarak hem daha içinde hem de saha dışında bütünleştik. Bunun meyvelerini almaya başladık. Bundan sonraki her maçımız çok önemli. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum ' diyekonuştu.

Samsunsporlu oyuncu Murat Yıldırım ise açıklamasında, ilk 25 dakikada maçı bitirmek istediklerinin altını çizerek, 'Neticede de öyle oldu. 3 gol attık, daha fazla goller atabilirdik ama olmadı. Önemli olan galip gelmemizdi. Ankaragücü'nün durumunu ve bizim durumumuz belli. Kesinlikle galip gelmemiz ve önümüze bakmamız lazımdı, bunu da yaptık ' şeklinde konuştu

Samsunspor taraftarlarına teşekkür eden Yıldırım, iki takımın taraftarının takımlarını çok iyi desteklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA