Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Konya'da

Kılıç, Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan 4ayrı spor salonunun açılışını gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya merkez Selçuklu ilçe belediyesi tarafından yaptırılan 4 ayrı spor salonunun açılışında, ''Başkaları bir temeli dört sefer atarken, biz dört açılışı tek seferde gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Millete hizmet yoluna baş koyduk'' dedi.

Bakan Kılıç, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya'da, Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Yenikent Spor Salonu'ndaki toplu açılış törenine katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Konya'da her alanda büyük bir seferberlik olduğunu söyledi.

Konya'da spor yatırımlarına yönelik ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Kılıç, ''Bugün 4 spor salonunu birden Konya'ya kazandıran, bu enerjiyi, bu kaynağı üreten belediye başkanımızı kutluyorum. Konya bu adımları atmaya devam ettikçe bu salonlardan yüzlerce genç geleceğe hazırlanacak. Bu salonlardan şampiyonlar çıkacak'' diye konuştu.

AK Parti Hükümetleri döneminde Konya'da büyük bir dinamizm yaşandığını dile getiren Kılıç, eğitim, spor, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere her alanda yapılan yatırımlarla Konya'nın büyük bir gelişim gösterdiğini bildirdi.

Halen Konya merkez ve ilçelerinde devam eden bir çok spor tesisi yatırımı olduğunu anlatan Kılıç, şunları kaydetti:''Bunlar gençlerimizin emrinde olacak. Gaye millete hizmet olduğu zaman, hedefiniz millete hizmetkarlık olduğu zaman attığınız her adımın bereketini Allah veriyor. Başkaları bir temeli dört sefer atarken, biz dört açılışı tek seferde gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Millete hizmet yoluna baş koyduk. Milletin özgürlükleri için, milletin demokrasisi için, milletin hukukunu korumak için bir yandan çalışmaya devam edeceğiz diğer taraftan da yeni üniversiteler, duble yollar, hızlı trenler, kentsel dönüşüm projeleri, spor salonları ve yurt kampüsleri yapmaya devam edeceğiz.''Kılıç, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi keserek Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan 4 ayrı spor salonunun toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Kabakcı, Mustafa Akış, Harun Tüfekçi, Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılıç, daha sonra AK Parti Konya İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Kılıç, Belediye Başkanı Akyürek ile bir süre görüştü. Akyürek, Kılıç'a hayata geçirecekleri stadyum projesi ile ilgili bilgi verdi.

Akyürek, ziyaret sonunda Kılıç'a semazen figürlü tablo ile çiniden yapılmış sikke hediye etti. Kılıç, daha sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada Konya'nın spor yatırımlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresi'yle adeta bir seferberlik içinde olduğunu söyledi.

Konya'da spora yönelik büyük bir eğilim olduğunu ifade eden Kılıç, ''Spora olan ilgiyi artırmamız lazım. Bizim bakanlık olarak bu yöndeki gayretlerimiz devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde Meram'da kız yurdu öğrencileriyle bir araya geldiğini anımsatan Kılıç, ''Yüze yakın gencimiz bizi kabul etti. Onlarla bir saate yakın söyleşi yaptık. 4-5 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdunu, bu yıl ve 2013 yılında Konya'ya kazandırıyoruz. Bu önemli bir kazanım. Bütün bunlarla birlikte yurtlarda gördüğümüz eksiklikler üzerine, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Ankara'dan Konya'ya çağrıldı ve çok hızlı bir şekilde buraya geldi. Yurtlarda A'dan Z'ye ne eksiklik varsa bu eksiklikleri de ivedi bir şekilde tamamlamaya gayret edeceğiz'' diye konuştu.

(RIF-MRS)

Kaynak: AA