Gebze'de Milli Maç Heyecanı

Gebze Kaymakamı Karabulut:''Hem ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapıyor olmamız hem demilli takımımızı burada ağırlayacak olmamız çok önemli''

Türkiye ile Belçika 18 Yaş Altı Futbol Takımları arasında 23 Şubat Perşembe günü Gebze'de yapılacak olan özel maçın hazırlıkları sürüyor.

Eskihisar köyündeki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, milli maçın ilçe için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Katılımın yüksek olması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade eden Karabulut, ''Hem ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapıyor olmamız, hem de milli takımımızı burada ağırlayacak olmamız çok önemli. Tüm mahalle ve köy muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp ve duyurularını yapıp katılımın çok olmasını sağlamalıyız. O maçta milli takımı yüksek katılımla destekleyip 'milli maç' denildiğinde Gebze'nin de alternatifler arasında gösterilmesine katkıda bulunmalıyız'' dedi.

Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mücahit Sak ise Gebze'nin ilk defa milli bir maça ev sahipliği yapacak olmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Sak, milli maçı duyurmak ve coşkulu geçmesini sağlamak için çalışma başlattıklarını ifade ederek, ''İlçemiz ve stadımız her yönden bu maça hazır. Tüm futbolseverleri bu milli maça bekliyoruz'' diye konuştu.

Mücahit Sak, Gebzesporlu Vedat Bora'nın da Milli Takım kadrosunda bulunmasından dolayı mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

18 Yaş Altı Milli Takımı, 21 ve 23 Şubat tarihlerinde Belçika Milli Takımı ile iki özel maç yapacak. İzmit İsmetpaşa Stadı'nda yapılacak ilk müsabaka saat 13.30'da, 23 Şubat Perşembe günü Gebze Stadı'nda yapılacak ikinci maç ise saat 12.00'de başlayacak.

Kaynak: AA