Fener zirve takibini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, puanını 54'e yükselterek zirveyi takibini sürdürdü.

Ligde geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında 2-1 yenilerek, zirve yarışında yara alan sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Sivasspor önünde 4-2'lik galibiyetle 3 puana ulaştı.

Sarı-lacivertliler, 54 puanla puan cetvelinde 2. sırada bulunurken, 60 puanlı lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde yer alıyor.

-Kadıköy'de büyük stres-Sarı-lacivertli ekip henüz 4. dakikada Emre Belözoğlu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçtiği maçın ilerleyen dakikalarında 2-1 yenik duruma düşerken, mücadeleyi 4-1 kazanmasını bildi.

Maçta 16. dakikada Kıvanç Karakaş ve 43. dakikada Rajnoch'un golleriyle 2-1 üstünlük yakalayan Sivasspor karşısında büyük bir stres yaşayan sarı-lacivertliler, 65. ve 67. dakikalarda kaptan Alex'in kaydettiği üst üste iki golle mücadelede 3-2 öne geçti.

Fenerbahçe, 73. dakikada Emre Belözoğlu'nun ayağından gelen golle maçın skorunu (4-2) belirledi.

-Alex 11 gole ulaştı-Sivasspor maçında 65. ve 67. dakikalarda üst üste iki gol atan Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, bu sezon ligde 11 gole ulaştı.

Maçın 65. dakikasında attığı gol ile (2-2) beraberiliği sağlayan ve 67. dakikada da takımını 3-2 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, bu sezon ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti.

Bu arada, sarı-lacivertli ekibin 4. dakikadaki ilk golünü ve 73. dakikadaki 4. golünü kaydeden Emre Belözoğlu ise bu sezon ligde 4 gole ulaştı.

-Notlar--Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe cephesinde zorlu mücadeleyi kazanmanın sevinci yaşanırken, saha kenarlarından havaya renkli konfetiler püskürtüldü.

-Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların izlediği mücadelenin sonunda, stat hoparlörlerinden velisini kaybeden çocuk anonsu yapıldı.

Kaynak: AA