ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışları

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışları, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Yat kulübü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris Körfezi'nde yapılan ve iki gün sürecek yarışlara Türkiye'nin değişik yerlerinden 21 yelkenli yat ile yaklaşık 200 yatçı katılıyor. Yarışların IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç sınıfta gerçekleştirildiği belirtildi.

Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Netsel Marina'da bağlı bulunan yelkenli yatlar körfeze çıktı. Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, daha sonra Cennet Adası yakınlarında yarışın başlamasını bekledi. Hakem heyetinin verdiği işaretle start verildi. Dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle güzel görüntüler oluşturdu. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman yan yatarak ilerleyen yatları kıyıda bulunanlar ilgiyle izledi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, yaptığı açıklamada, üçüncü ayak yarışlarında rüzgar hızının şu ana kadar çok ideal düzeyde olduğunu söyledi.

Ülkenin bir çok yerinde ağır kış şartlarının hakim olduğunu ifade eden Kesgin, aynı dönemde Marmaris'te güneşli bir havada yat yarışı yapılıyor olmasının Türkiye'nin güzelliği olduğunu kaydetti.

Yarışlara Marmaris'in yanı sıra İstanbul, İzmir ve Eskişehir'den deniz tutkunlarının katıldığını belirten Kesgin, etkinliğin kış dönemi olması nedeniyle durgun günler geçiren turistik ilçeye bir nebze de olsa hareket kazandırdığına dikkati çekti.

Yarın koy dışı yarışının yapılmasının ardından ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışları'nın sona ereceği, sonuçların ise hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi.

(LK-FÜ-MTE)

Kaynak: AA