Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Basına Tanıtıldı

Ataköy Atletizm Salonu'nda 9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Marmara Forum'da düzenlenen etkinliklerle tanıtıldı.

Etkinlikler kapsamında kurulan mini atletizm pistinde 14 metre koşu yarışları düzenlendi. 'Ne kadar yüksek, ne kadar uzun ' ölçü tabloları ile dünya salon atletizm rekorları tanıtıldı.

Tanıtım organizasyonunda konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın uluslararası seviyede en prestijli 2. atletizm organizasyonu olduğunu belirterek, 'Öncelikle büyük bir atletizm salonuna kavuşmamızdan dolayı çok mutluyuz. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun en prestijli ikinci organizasyonu. Olimpiyatlara talip olan bir ülke olarak bu organizasyonu en iyi şekilde yapmak için uğraşıyoruz. Bu şampiyonanın çok büyük bir önemivar. Çünkü 2013 yılında, 2020 Olimpiyatlarının yapılacağı ülke belirlenecek. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı iyi bir organizasyon olarak geçirirsek, bu sürece olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz organizasyonda da hem halkımıza atletizmi sevdirmek hem de onları Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na davet etme amacındaydık. Şampiyonaya katılacak sporcularımızı tanıttık. Halkımız onlarla ilgili bilgi edindiler. Bu şampiyonayı Olimpiyatlar için referans olarak görüyoruz. Buyüzden şimdiye kadar yapılan şampiyonaların en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Salonumuzla ilgili daha önce eksiklerimiz vardı. Bunları tespit etmek için test yarışları düzenledik. 9 Mart'a kadar süremiz var ve fazla bir eksiğimiz kalmadı. En iyi şekilde hazırlanıyoruz ' ifadelerini kullandı.

ANTRENÖR OR: 'ŞAMPİYONAYA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANDIK


Türkiye Milli Atletizm Takımı Başantrenörü Muharrem Or ise, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na Milli Takım olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getirerek, 'Sporcularımızın şampiyonada başarılı bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Atletizm sporunda son yıllardaki ivmemiz hepimizin göğsünü kabartıyor. Bundan sonra da atletlerimizin aynı şekilde gelişimlerini sürdüreceğini düşünüyorum. Dünyadaki tüm gelişmelerle birlikte, ortak çalışmalarımız olduğu için iyi bir yol izlediğimize inanıyorum.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda tüm Dünya'nın gözü Türkiye'de olacak. Bu şampiyona 180 ülkeden naklen yayınlanacak. Önce İstanbulluların daha sonra Türkiye'deki tüm atletizm severlerin salonu dolduracağına inanıyorum ' dedi.

Kaynak: İHA