Dağcılar Erzurum’da Kar ve Tipiye Meydan Okuyacak

Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan, Kış Gelişim Eğitim kampı bugün Palandöken Dağının Konaklı bölgesinde start aldı.

Kamp için kente gelmeye çalışan bazı dağcılar ise yollarda mahsur kaldı.Kamp öncesi dağcılar Erzurum 'da kortej yürüyüşü yaparak Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde toplandılar. Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Türkiye 'de yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı arkadaşlarının yolda mahsur kaldıklarını ve bu yüzden gecikmeli olarak kampa katılacaklarını belirtti.

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Artvin, Bitlis, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Van 'dan olmak üzere faaliyete toplam 33 ilden 107 sporcunun kampa katılacağını ifade eden Karaca, “TDF Eğitim talimatına göre Yaz Eğitimlerini başarı ile tamamlayan, Kış Temel Eğitimini almış başarılı olmuş sporcuların katılabileceği eğitim faaliyetinde katılımcılara Kış Gelişim Eğitimi programında yer alan kış dağcılığı ile ilgili ileri seviye bilgiler teorik ve pratik olarak verilecek.

Karakışta ağır doğa koşullarına meydan okuyacak olan dağcılar, beslenmelerini kendi olanakları ile sağlayacak ve kutup tipi çadırlarda konaklayacak. Eğitim sonunda sınav yapılacak ve başarılı olan kursiyerler, bir sonraki aşama olan ileri seviye kar- buz eğitimi almaya hak kazanacak. Başarısız olan kursiyerler ise bir yıl sonra bu eğitimi yeniden kendi olanakları ile alacaklar.” dedi.Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, etkinliklerini her dönemde farklı illerde yaparak iç turizmin gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, görevde bulunduğu 14 yıl içinde Erzurum 'da 30 ayrı etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Kaynak: İHA