Beşiktaş'ın Kupa Sevinci

Basketbol'da Spor Toto Türkiye Kupasında şampiyon olan Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, "Bu kupa bizim için çok anlamlı. Bu birinci kupa, sırada Avrupa Kupası var" dedi.

Başantrenör Ergin Ataman, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında kupanın camiaya hayırlı olmasını diledi.

Ataman, 'Yıllar sonra gelen tarihi bir kupa hem de Avrupa'nın en önemli ligi olarak kabul edilen Türkiye Basketbol Ligi'nin en güçlü takımlarını geride bırakarak bu kupayı almamız bizim için son derece anlamlı. Tüm takımımı kutluyorum. Sezon boyunca az şans verdiğim fakat burada sakatlıklar nedeniyle süre alan Serhat ve Barış'ın katkısı çok büyük. Takım olmayı başarmışız. Gelenler gidenlerve planları soranlar işte buyurun size birinci kupa. Sırada da oynadığımız Avrupa Kupası var. Büyük bir mutluluk. İlk kez böyle tarihi bir olayda takımın antrenörü olmak çok anlamlı ' dedi.

Beşiktaş Milangaz'ın oyuncusu Barış Hersek de, zor bir turnuva oynadıklarına değinerek, 'Herkes buraya kupayı almak için gelmişti. Takım olarak iyi mücadele ettik. Tüm teknik ekibi ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok mutluyuz ' diye konuştu. Banvit'in başantrenörü Orhun Ene ise, ligde yollarına devam edeceklerini ifade ederek, Spor Toto Türkiye Kupası'nda oyuncularını göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutladı. Orhun Ene, Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ederek, 'Onlarda zor şartlarda buraya geldiler.

Tecrübeli oyunculardan kurulu iyi bir kadroları var. Bugün maçın sonunda daha organize olamadık, baskı sonucu hatalar yaptık. Buralarda tecrübeye gerek var. Beşiktaş Milangaz'ın bizden farkı tecrübeleri var. Tabi bu bizim için mazeret değil. Bizkendi organizasyonumuzu oynayabilsek kazanma şansımız olacaktı. Finale gelmek için çok çaba sarfettik. Oyuncularımız mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Kupa ve ligde yolumuza devam edeceğiz ' diye konuştu. Banvit'in tecrübeli ismi Erkan Veyseloğlu da, kupada iyi oyun sergilediklerini söyledi. Veyseloğlu, 'Final maçının ilk yarısında da iyi oynadık. Fakat ikinci devreye tutuk başladık ve Beşiktaş Milangaz'ın geriden gelmesine izin verdik ve kontrolü eline alınca maalesef kaybettik. İki takım hak ederek buraya geldi. Kupada iyi oynadık. Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde önemli bir Eurocup maçımız var. Onu düşüneceğiz ' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA