Basketbolda A Klasman Hakem Ara Semineri Sona Erdi

Konya’da düzenlenen ve iki gün süren A Klasman Hakem Ara Semineri, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin’in konuşması ile tamamlandı.

Konya Hilton Garden İnn Otel 'de dün başlayan ve A Klasman hakemlerinin katıldığı seminerin yurtdışından da konukları oldu. Seminerin ilk gününde Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin 'in açılış konuşması sonrasında MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, yaptığı sunumda Beko Basketbol Ligi 'nde oynanan maçlardan görüntüler de kullanarak, pozisyonlar üzerinden ilk yarı değerlendirmesi yaptı.

İlk günün sonunda ise Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas, “Hatalı Yürüme” ve “Temaslar, Şarj-Blok” konularıyla ilgili konuşma gerçekleştirdi.


KOTLEBA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Seminerin ikinci ve son günü FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba 'nın, “FIBA Hakeminin Profili” ve “Oyun Yönetimi” konulu eğitimi ile başladı. Kotleba 'nın sonrasında ise Costas Rigas da “Temaslar, Aldatma, Fantezi” ve “Antrenör ve Oyuncuların Davranışları” konularında hakemleri bilgilendirdi.

Costas Rigas, sunum eşliğinde yaptığı bilgilendirme sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi;

“Beni dikkatle dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Sizler üst düzey hakemlersiniz. Maçlarda ortaya koymuş olduğunuz performanslar takdire şayan. Sizler Avrupa 'daki en güçlü liglerden birisinin hakemlerisiniz. Bundan gurur duymanız gerekiyor ama her zaman daha fazla çalışmanız gerekiyor. Her zaman ilerleme kaydedecek bir alan vardır.
Her zaman daha iyisi mümkündür. Hepimiz her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Umarım önümüzdeki yıllardan itibaren Euroleague 'de Türk hakemleri ile ilgili olara katılımlarınızı göreceğiz. Ben sayın Metin Şahin 'e daveti için çok teşekkür ediyorum. Dostum Emin Balcı da burada. Ayrıca Sayın Kotleba adına da teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bir başka usta Kotleba ile birlikteydik. Burada emeği geçenlere, sizlere çok teşekkür ediyorum ve boş şans diliyorum.”

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin ise seminerin kapanışında yaptığı konuşmada, ustalarla birlikte başarılı bir semineri geride bıraktıklarını belirtirken, “Sayın Kotleba ve Rigas burada bizimle deneyimlerini paylaştılar. Bu güzellikleri bize yaştan geçtiğimiz sene ve bu sene davetimizi kabul eden Costas Rigas 'a bir kez daha teşekkür ediyorum.'' dedi.

Şahin, birbirini tamamlayan iki kişinin Kotleba ve Rigas olduğunu belirtirken, sunumların çok doyurucu ve anlaşılabilir, kolay ikna edici sunumlar yaptıklarını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türk basketbol hakemliği için bir kazanç oldu bu seminer. Ben bundan çok memnunum. Alacağımız dersler var. Ufkumuzu açacak çalışmalar oldu. Buradaki sonuçlardan pay çıkararak daha iyi müsabakalar yöneteceğimize inanıyorum. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu seminerimizde değerli kişilerin bulunması için TBF Genel Sekreteri Ali özsoy ve Sportif Faaliyetler Direktörümü Emin Balcı 'nın özel çabaları, girişimleri katkıları oldu. Sayın Özsoy ve Balcı 'ya teşekkür ediyorum. Recep Ankaralı zaten bu değerli kişilerle her zaman iletişim içerisinde. Son derece güzel iki gün geçirdik. Hepinize başarılar diliyorum.”