Bakan Kılıç'tan Tff Başkanlığı Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinde futbol kulüplerinin bir isim üzerinde uzlaşacağına inandığını söyledi.

Bir dizi açılış ve spor programına katılmak üzere Konya'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Bölgesel Gençlik Çalıştayı'na katıldı. Bakan Kılıç, çalıştay çıkışında gazetecilerin Şenes Erzik'in TFF Başkanlığı adaylığını kabul etmemesini ve bu konuda Bakanlığın atacağı adımlarla ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu konuda bir adım atmayı düşünmediklerini belirterek, Süper Lig kulüplerinin bir isim üzerinde uzlaşmaları gerektiğini söyledi

Kılıç, Spor Toto Süper Lig'deki 18 takımın yanı sıra Bank Asya 1. lig ve Spor Toto 2. ve 3. lig kulüplerinin de görüşlerinin önemli olduğunun altını çizerek, 'Bizim bu yönde bir adım atma hazırlığımız yok. Bu sürecin Türk futbolu adına en önemli kazanımı Türkiye'deki 18 Süper Lig kulübünün bir isim etrafında bir araya gelebilme kararlılığını gösterebilmesidir. Türk futbolu adına hep seslendirilen diyalog kurulamıyor sözü bu adımla geride bırakılmıştır. Kulüpler arası bu ittifak böyle devam ettiği süreceTürk futbolunun tüm sorunlarını aşacağına inanıyorum. Bizim için sadece Spor Toto Süper Lig değil Bank Asya ile 2. ve 3. Lig takımlarının da düşünceleri önemlidir. Kulüpler arası diyalog bu şekilde devam ettiği sürece TFF Başkanlığı aday belirleme sürecinde ortak bir başkan adayı üzerinde anlaşılacağına inanıyorum. Eğer bu yapılabilirse Türk futbolu kazanacaktır. Şenes Erzik ismi üzerinde sağlanan birlik, yeni bir isim üzerinde tesis edilebilirse, tük futbolu karlı çıkacaktır. Ayrıca Türk futbolundakikaotik görüntünün de sona ereceğine inanıyorum. Hükümet olarak TFF'nin özerk yapısına müdahale etmeyi düşünmedik bundan sonra da düşünmeyiz. Ancak alınan kararların hayata geçirilmesinde yardıma her zaman hazırız. Çağrımız belli ve nettir. Seçilecek başkanın herhangi bir kurumun değil, herkesin başkanı olması ve evrensel değerlere, hukuka saygılı olması gerek. Bizim hükümet ve Bakanlık olarak TFF'ye başkan seçme gibi bir görevimiz yok. Sadece bu sürece katkı verebiliriz. Kulüpler bir araya gelirler,tartışırlar ve nihayetinde bir isim üzerinde anlaşırlar ' şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA