Aykut Kocaman: Maçı Çevirebilmek Üç Puandan Önemliydi (2)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son dönemlerde özellikle maçı çevirebilecekleri görmenin alınan üç puandan daha önemli olduğunu söyledi.


Sarı-lacivertli takımın kendi evinde Sivasspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, cezalı olmaları sebebiyle kadın ve çocuklar önünde oynadıklarını belirterek, kendilerini destekledikleri için onlara teşekkür etti.

Maç öncesinde karşılarında oldukça formda bir Sivasspor bulunduğunu ifade eden Aykut Kocaman, 'Kaliteli bir takımla oynayacaktık. Hiç tahmin etmediğim bir şekilde lider Galatasaray ile aramazda 9 puan oluştu. Sezon başından beri bu iki takım arasında farklar oluştu ancak bu kadar olmamıştı. Böyle bir ortamda oldukça zorlu bir maça çıkacaktık. Yine takımın özellikle deplasman maçlarında aldığı başarısız sonuçlar işimizi zora sokuyordu. Böyle beklediğimiz karşılaşma tam istediğimiz gibi başladı. Erken golü bulduk daha sonra durumu eşitlediler. İlk yarıyı 2-1 mağlup kapadık. İkinci yarının başında yine Sivasspor etkili oynuyordu. Rakip kendi oyun planından ödün vermedi. Pedriel'in kaçırdığı pozisyonun ardından dönen top gol oldu. Bu da maçın kırılma noktasıydı. Son dönemlerde özellikle maç çevirebileceğimizi görmek, alınan üç puandan daha değerliydi. Şampiyonluk yarışında olmak istiyorsak bu galibiyeti Eskeşehirspor galibiyetiyle pekiştirmek istiyoruz ' dedi.

Öte yandan Mersin İdman Yurdu ile oynanan karşılaşmanın bitiminde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in play-off sistemini eleştirmesi ve bu sistem hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Aykut Kocaman, şu cevabı verdi:
'Fatih hoca kendi dünyasından bakarak bir şeyler ifade etti. Bu duruma uygun olarak hiç konuşmadım. Play-off sistemi büyük liglerde çok uygulanan bir sistem değil. Bu sene başladık ama süreceğini sanmıyorum '
Genç teknik adam, şike davası süreci hakkında konuşmak istemediğini, bundan sonra sadece oyunla ilgili konuşmak istediğini sözlerine ekledi.