Avrupalı Bisikletçiler, Pedal Çevirmede Antalya'yı Pilot Bölge Seçti

Avrupalı bisikletçiler, Antalya bölgesinde bisiklet sporu ve turizmin gelişmesi için yerel yönetimlerden bisiklet yolu yapmasını istiyor.

Avrupalı bisikletçiler, Antalya bölgesinde bisiklet yolunun Alanya, Manavgat (Sorgun Çamlığı yolu) ve Belek'te bulunduğunu belirtiyor.

Bisiklet sporcuları, Avrupa ve İskandinav ülkelerinde soğuk hava yüzünü gösterince kış antrenmanlarını Türkiye'de Antalya ve Kapadokya bölgesinde yapıyor. 10 Nisan tarihine kadar Antalya ve Kapadokya bölgesinde 12 bin Alman, İngiliz, Hollanda, İsveç, İsviçre, Norveç, Belçika, Macaristan ve Avusturyalı sporcunun pedal çevirmesi bekleniyor.
Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Krich, bu sene Alman bisikletçilerin kış, ilkbahar ve sonbahar dönemi antrenmanlarını Türkiye'de yapacaklarını söyledi. Her yıl Almanya'dan 400 bin bisikletçinin kış ve bahar antrenmanı için İspanya, Yunanistan, Portekiz, İtalya, Fransa, Malta ve Güney Kıbrıs'a gittiğine dikkat çeken Kirch, Alman bisikletçilerin antrenman yapmada arayış içinde olduklarını söyledi.

İspanya'nın her yıl bisiklet sporundan 1,5 milyar dolar gelir elde ettiğini belirten Kirch, Alman bisikletçilerin 25 yıldır antrenmanlarını İspanya'da Mollarca Adası'nda yaptığı için yenilik arayışı içinde olduklarını kaydetti. Kirch, şöyle konuştu:

'Alman genç bisikletçiler, pedal çevirmede Türkiye'yi tercih ediyor. Mayorka artık bisiklet yoğunluğunu kaldırmıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin doğal güzelliği ve parkur alanlarının zenginliği Avrupalı bisikletçiler için cazibe oluşturuyor. Fakat bisiklet altyapısında eksiklikler var.
Bisikletçiler antrenman yaparken yön levhası olmadığı için gidecekleri yer konusunda çıkıntı çekiyor. Yollarda bisiklet sporcuları için yol trafik işaretleri yok. İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs'ın konaklama tesislerinden yoluna ve bisiklet tamir merkezlerine kadar bisiklet sporu donanımı tam. Avrupalı bisikletçiler için Antalya ve Kapadokya bölgesini bisiklet sporunda pilot bölge seçtik. Buralarda bisiklet altyapısının tam olmasını istiyoruz. '