Antalya Maratonu 3

Antalya'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen maratona 3 bin 217 sporcu katılacak

Öğer Tur tarafından Antalya'da düzenlenecek 7. Runtalya Maratonu 3-4 Mart tarihlerinde koşulacak.

Runtalya Maratonu Yarış Direktörü Nergiz Gürler, Manavgat ilçesine bağlı Gündoğdu beldesinde düzenlediği basın toplantısında, maratona yurt içi ve yurt dışından 3 bin 217 sporcu katılacağını söyledi. Sporcuların, 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik halk koşusu, minik adımlar, engelli maratonu ve yüksek topuk kategorilerinde yarışacağını belirten Gürler, maraton kapsamında düzenlenecek TerraCity AVM Halk Koşusuna ise bin 456 kişinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Runtalya Maratonu'nun bu yıl cam piramit önünden başlayacağını belirten Gürler, maratonun güzergahının Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach sahil yolu olduğunu dile getirdi.

-Yüksek topuk koşusu yapılacak-Maratondaki en büyük farklılığın bu yıl ilk defa yapılacak yüksek topuk koşusu olduğunu kaydeden Gürler, Türkiye'de ilk defa düzenlenecek yarışmaya 100 kadının katılacağını söyledi. Gürler, yüksek topuk yarışmasına katılacakların en az 7 santimetre yüksekliğinde ve 1.5 santimetre kalınlığında topuklu ayakkabı giymesinin şart olduğunu belirterek, bu kategoride dereceye girenlere para ödülü vereceklerini kaydetti.

(MT-SE-FÜ-MTE)

Kaynak: AA