Spor Toto Süper Lig'de Görünüm

1yenen Galatasaray, maç fazlasıyla ikinciFenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın açılış maçında deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yenen lider Galatasaray, maç fazlasıyla ikinci Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 97a çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla daha baskılı bir oyun sergileyen Galatasaray, 28. dakikada Necati'nin attığı kafa golüyle devreyi 1-0 önde tamamladı.

Sarı-kırmızı ekip, golden 1 dakika önce Elmander'in sakatlığı nedeniyle zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Elmander'in arka adalesinde bir çekme olması sebebiyle Fatih Terim, bu futbolcuyu oyundan aldı.

Maçın 57. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalan Barış, 33 dakikalık bölümde takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra maçta eşitliği yakalamak için zaman zaman risk alan Mersin İdman Yurdu rakip kalede aradığı beraberlik golünü, 76. dakikada Erhan ile buldu.

Galatasaray ise ikinci yarıda Engin, Selçuk ve Sercan ile bulduğu net gol pozisyonlarından yararlanamadı, ancak galibiyet golünü 81. dakikada Necati'nin ceza alanında düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışından kazandı. Atışı kullanan Selçuk, takımını yeniden 2-1 öne geçirirken, bu sezon ki sekizinci golüne de imza atmış oldu.

Karşılaşmada gol perdesini açan Necati, perdeyi kapayan futbolcu da oldu. Maçın 90. dakikasında Mersin İdman Yurdu defansını 3'e 2 yakalayan Galatasaraylı futbolcu Sabri'nin sert şutunda kaleci Hakan'ın çeldiği topu iyi takip eden Necati'nin ilk şutunda topu çizgi üzerinden çıkarmayı başaran kaleci, bu futbolcunun aşırtma vuruşunda ise çaresiz kaldı ve ağlara giden top aynı zamanda maçın skoru oldu.

Böylece lider Galatasaray, Mersin deplasmanından 3 puanı 3 golle almayı başardı.


Kaynak: AA