Şenol Güneş: Avantaj Kaybettik Ama Biz De Psv'yi Orada Yenmeye Çalışacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hedeflerinin öncelikle gol yemeden maçı kazanmak ve avantajlı bir skor elde etmek olduğunu ancak bunu başaramadıklarını söyledi.


Güneş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 2-1 kaybettikleri PSV Eindhoven maçının ardından yaptığı değerlendirmede, erken yedikleri goller sonrası toparlanamadıklarını belirtti. Güneş, “Hedefimiz öncelikle gol yemeden maçı kazanmak ve avantajlı bir skor elde etmekti. O yüzden kontrollü başlayıp ileride basıp gol bulmak istiyorduk. Yediğimiz ilk gol sonrası takım olumsuz etkilendi ve dağıldı. Ardından yediğimiz ikinci golle oyun tamamen rakibin kontrolüne geçti. Özellikle deplasmanda atacağı golle avantaj sağlamayı hesaplayan takım için iyi bir zemin ortaya çıktı. Biz hem ofansif hem de defansif olarak yediğimiz golden sonra olumsuzduk. Beklediğimiz golleri bulamadık. Goller bizi çok olumsuz etkiledi. Özellikle orta sahada çok olumsuzduk o da skora yansıdı” dedi.
Hakemle ilgili konuşmayı doğru bulmadığını ifade eden Güneş, “Yanlış kararlar verdiğini düşünebiliriz ama bunu maçın sonucuna bağlamak doğru değil. Deplasmana gelen bir takım için ideal bir hakemdi” değerlendirmesini yaptı.
İkinci maç öncesi avantaj kaybettikleri vurgulayan Güneş, şanslarını nasıl gördüğü yönündeki soruya, “Gol yemeden bitirmek bizim için avantajdı. Şimdi rakip avantaj yakaladı. Şimdi işimiz daha zor ama futbolda her türlü sonuç çıkabilir. Bugün çok rahat bir şekilde kazanan Eindhoven gibi biz de kazanabiliriz. Avantaj onlarda ama bunu bizim lehimize çevirmek için çok çalışacağız” cevabını verdi.
Bu arada, Trabzonsporlu futbolcu Serkan Balcı bu maçta gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu, PSV Eindhoven ile deplasmanda oynanacak ikinci maçta forma giyemeyecek.


RUTTEN: ÇOK İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİK VE KAZANDIK
PSV Teknik Direktörü Fred Rutten de yaptıkları analizler sonucunda kazandıklarını belirterek, “Kazanabileceğimizle ilgili duygularım vardı ve buna inanıyordum. Yaptığımız analizler sonucunda kazandık. Ambiyanstan dolayı çok zor olacağına inanıyorduk fakat benim takımım çok iyi bir performans gösterdi ve kazandık. Maçın ikinci yarısında Trabzonspor yaptığı değişikliğin ardından daha iyi oynadı ama genel olarak biz iyiydik” dedi.
İkinci maç öncesi avantaj yakaladıklarını da kaydeden Rutten, “İkinci maç oynanacak. Skora bakılırsa biz avantajlıyız ama yine de maç oynanmadan bir şey söyleyemeyiz” diye konuştu. Rutten, genel anlamda beklediği bir Trabzonspor ile karşılaştıklarını da belirterek, “İlk dakikalarda kalecimizin kurtardığı pozisyon vardı o gol olsa çok farklı bir maç olacaktı. Ama olmadı. Bu yüzden beklediğimiz bir Trabzonspor ile oynadık” ifadelerini kullandı.