Bursalı Şampiyon Boksörler Basına Tanıtıldı

Türkiye Boks Federasyonu Boks İl Temsilciliği'ne tayin edilen Ertuğrul Kaplan, dereceye giren sporcuları basına tanıttı.

Kaplan, boks sporunu daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını ifade etti

DOSAB Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya boks camiasının önde gelen isimlerinden Yılmaz Çağlar, Ali İhsan Alp, Abdülkadir Ünsal, Vahdettin İşsever, İsmet Terzi, Ferman Muzaffer, Osman Balta, Mustafa Beşer, Mustafa Genç, Sunay Adalı ve Mehmet Top katıldı. Toplantıya ayrıca Rize'de düzenlenen şampiyonada Türkiye şampiyonu olan Sercan Göktaş, gençler Türkiye şampiyonu Recep Toksöz, Trabzon'da Türkiye şampiyonu olan Cumali Aziz, Fransa'da Avrupa ikincisi olan Burcu Kılıç, Gebze'de yıldızlar Türkiyebirincisi Nurşah Çelik katıldı

Maksatlarının Bursa'da boksu sevdirmek ve geniş kitlelere tanıtmak olduğunu belirten Ertuğrul Kaplan, 'Boksun ne kadar zarif bir spor olduğunu anlatmak istiyoruz. Boks gerçekten çok eski bir spor. Son zamanlarda futbol amatör sporları bastırmıştır. Geçmişte Türkiye'nin geleneklerinden çok önemli boksçular yetişmiştir. Bunlar hep unutuldu ' dedi.

Kaynak: İHA