Silopi Süleyman Demirel Yıldız Kız Futbol Takımı İl Birincisi Oldu

Yıldız Kızlar Futbol müsabakasında Şırnak İl birincisi olan Silopi Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Kız Futbol Takımı Şırnak'ı Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ortaklaşa düzenlenen İlköğretim Okulları arası Yıldız Kız Futbol turnuvalarında Cizre Fatih İlköğretim Okulunu 4-0 mağlup ederek İl şampiyonu olan Silopi Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Kız Futbol Takımı, Şırnak'ı Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkını elde etti. Nisan ayında Tüm yurt genelinden il birincilerinin katılacağı ve Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılması planlanan Türkiye Müsabakalarınakatılma hakkın kazanan kız öğrenciler, şampiyon olmalarında öğretmenlerinin büyük emeğinin olduğunu söylediler.

Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fuat Kaygısız, öğrencilerin başarı yolunda azimli ve kararlı olmalarının birinci olmalarında büyük etkisi olduğunu söyledi. Final maçında rakiplerini 4-0 yenme başarısını gösterdikleri için öğrencilerini tek tek tebrik eden Kaygısız bu başarının devamının geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Farklı dallarda 3 il birinciliği yaşadıklarını belirten Okul Müdürü Cemil Bala öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade etti. Bala, 'Hentbol Minik Erkekler, Minik Kız Masatenisi İl birinciliği ve Yıldız Kızlar Futbol takımımız il birinciliği olma başarısını göstermiştir. Bun bizi gururlandırdığı gibi ilçemizi ve ilimizi Türkiye genelinde temsil etme hakkını vermiştir. Kendilerini kutluyorum ' dedi.

Kaynak: İHA