'Şike Davasına' Yarın Devam Edilecek

Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı davaya iddianamenin okunulması ile devam edildi.

İddianamenin okuma işleminin yarınki celsede tamamlanması beklenirken bugünkü celsede iddianamenin 351. sayfasına gelindi.

İddianamenin okunması sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın zaman zaman önündeki dosyaları incelediği ve bazı gazete kupürlerini okuduğu görüldü. Duruşmada akşam yemeği için verilen ara FB Başkanı Aziz Yıldırım basın mensuplarının bulunduğu bölüme yanaşarak, 'İddianameyi dinlediniz mi? Ne anladınız? Sürekli talimat verdiğimi söylüyorlardı. Bir tane bile talimatıma rastladınız mı tapelerde? Bir konuşmama rastladınız mı ' dedi Fenerbahçe Tv Genel Müdürü İhsan Topaloğlu'nun 'Sağlığınız nasıl başkanım ' sorusuna Yıldırım, 'Sağ kolum biraz sıkıntılı, problem var ' diye yanıt verdi. Tutuklu sanıklardan Abdullah Başak ise 'Benim menajer olduğumu yazıyorlar. Ben kimin menajeriymişim ' diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi. Başak daha sonra 'Ben bir çıkayım Erman Toroğlu'nun Kıbrıs kasetini yayınlayacağım. Kıbrıs kumpasının kaseti* Avukatına da söyledim ' şeklinde konuştu.

Verilen ara sırasında Aziz Yıldırım ile Bülent Uygun, tutuklu sanık Abdullah Başak'ın kilosu ile ilgili espri yaptı. Uygun, 'Çok zayıfladı. Geldiğinde de 155 kiloydu, şimdi de* '156' olursa jandarma imdat* ' diye espri yaptı.

Daha sonra Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, Cemil Turan ve Olgun Peker ile birlikte avukatının getirdiği dizüstü bilgisayardan davaya konu olan bazı maçları izledi.

İddianamenin 337. sayfasının okunduğu sırada Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya okunan iddianame ile kendilerinde bulunan iddianamenin farklı olduğunu iddia etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ekinci duruşmaya ara vererek iddianameleri inceledi. Yaklaşık yarım saat sürenin aranın ardından Mahkeme Başkanı kendi elinde bulunan iddianameyi TRT spikerlerine vererek iddianamenin okunulmasına devam edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci arada format farklılığından kaynaklı bir farkın olduğunu ifade ederek kendi ellerinde bulunan ıslak imzalı iddianamenin TRT spikerlerine verildiğini ve bu iddianamenin okunacağını ifade ettiler.

Avukat Kaya, 'Tahmince içerik farklılığından ziyade savcılığın 2 farklı iddianame yazdığını düşünüyorum. Hâkimlik ve avukatlık hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bu iddianame aceleye gelmiş. Kasten yapılmış diyemem ama özensizlik var ' diye konuştu.

Kaynak: İHA