Şenes Erzik'ten Çarpıcı Açıklamalar

UEFA 1.Başkanvekili Şenes Erzik, adaylığımız için kulüplerin ortak tavır almasının sevindirici olduğu, birkaç gün içinde kararını açıklayacağını söyledi.

Akşam saatlerinde Ankara'dan tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Şenes Erzik, 27 Şubat'ta yapılacak TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurul, öncesinde adaylığı ile ilgili sorulara cevap verdi. Erzik, bugün yaptığı görüşmeleri herkesin takip ettiğini belirterek, Türk futbolunun yine arayış içinde olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Şenes Erzik, Türk futbolunda yaşanan sürecin önemli ve zor bir süreç olduğunu ifade ederek, 'Türk futbolu maalesef yine bir arayış içinde. Bu zaman zarfında önemli değişiklikler oldu. Maalesef bunlar arzu etmediğimiz değişiklikler. Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa etmesiyle noktalandı. Bizden ve federasyonumuzdan beklenen ve çabuk sonuçlandırılamayan bir süreç yaşıyoruz. Bu arada uyulması gereken bir takım vecibeler var. Bir tanesi UEFA kongresi. 34 yıl sonra burada yapılacak. Geçenlerde açıkladığımda çok fazla kişinin haberi yoktu ama türk futbolunun bir de böyle bir görevi var. Dolayısıyla şu anda başkanı olmayan bir federasyon var, bu da güzel bir görüntü değil. Benim için de 15yıl önce bıraktığım bir göreve geri dönmek kolay bir iş değil. Çok fazla arzulanan bir gelişme de değil. Geçen zaman sürecinde Türk futbolunun yeni yüzlere ve yeni insanlara ihtiyacı var. Ama şu an UEFA'daki 1. başkanvekili konumumla Türk futboluna daha büyük katkılarım olacak düzeyde tutmaya çalışıyorum. Tabi ki olup bitenlerden uzak kamam mümkün değil. Türkiye, UEFA ve FIFA arasındaki dengeyi sağlamakla da görevliyim. Dolayısıyla arzulanan bir durum değil ama herkes ortaklaşa bir uzlaşma çerçevesialtında birleşse ben de buna katkı sağlamak isterim'
dedi.

'KULÜPLERİN BU KONUDA BİRLEŞMESİ GÜZEL BİR ŞEY'

Kulüplerin kendisini ortak bir kararla aday göstermek istemesiyle ilgili bir soru üzerine Erzik, 'Kulüpler istiyor ama ben de durumu gözden geçireceğim. Bu Süper Lig takımlarının meselesi değil. Aslına bakarsanız vatandaşların da adaylığım hakkında bir uzlaşma sağlaması, böyle bir ortak kanıya varması, istekte bulunması, bir Türk olarak gurur vericidir benim için. Şartlara bakıp gözden geçirmek lazım. Bütün kulüpler eğer bu konuda birleşiyorsa, inşallah hep böyle gider. Bu birleşmeyi görmek çok güzel birşey 'diye cevap verdi.

'PLATİNİ İLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM'

Erzik, bu süreçte UEFA Başkanı Platini ile görüşüp görüşmediği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: 'Hem Platini ile hem de FIFA başkanı ile görüştüm. Konumlarım itibariyle de görüşmem lazım ama bu konuyu daha değerlendirmedik. Bu da önümüzdeki günlerde olacak 'dedi.

'UEFA VE FIFA BU GÖREVİMİN ÇOK UZUN ZAMANLI OLMASINI İSTEMEZLER'

TFF başkanı olması durumunda UEFA ve FIFA'nın tepkilerinin nasıl olacağını sorulması üzerine Şenes Erzik, 'Onlar bu görevimin çok uzun zamanlı olmasını istemezler. Türkiye için bizim de istememiz lazım. Bulunduğum yerler tesadüfen geldiğim yerler değil. Türkiye'nin ortak kontenjanı ve kotası yok. Seçimle iş başına gelinen yerler. 6. dönem ve 4 yıldır seçildiğim konumdayım şu anda. Bu konumda 6 dönem seçilmiş benden başka biri yok. Gerekli değerlendirmeyi yapacağız 'şeklinde konuştu.

'TÜRK FUTBOLUNDA UZLAŞMA OLMAZSA OLMAZ'

Erzik, Türk futbolunda uzlaşmanın olmazsa olmaz olduğunu kaydederek, 'Uzlaşmanın olması gerektiğine inanıyorum. Birinci şartı budur. Birbirleriyle kavga edecek ortamda değiliz. Bunu dünyaya da ispat etmek zorundayız. Dolayısıyla bu uzlaşmanın olmazsa olmaz olduğuna inanıyorum. Uzlaşmanın da olacağını umuyorum. Bu iki günlük hadise de biraz bunun olacağının göstergesidir 'dedi.

'DÜNYA FUTBOLUNUN GEREKLİ KURALLARI NEYSE, BU KURALLARA UYULMASI GEREKİYOR'

Türk futbolunda uzlaşmanın olmaması ve sürecin uzaması durumunda UEFA ve FIFA'nın yaptırımlarının neler olacağı sorusuna Şenez Erzik, 'Bu konularda 3-4 aydan beri tek konuşmayan ve yorum yapmayan benim. Bunun nedenini de size her zaman anlattım. Çok önemli toplantılara iştirak ediyorum. Çok önemli kararlarların alındığı toplantılara katılıyorum. Ayrıca TFF'nin de onursal başkanıyım. Türkiye'nin çıkarları benim de öncelikli konumdur. Dünya futbolunun gerekli kuralları neyse, bu kurallara uyulmasıgerekiyor. Bu süreçte benim söyleyebileceğim budur 'açıklamasında bulundu.

Erzik, adaylığını birkaç gün içinde şekilleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA