Mahkeme Başkanı'ndan Havutçu'ya Tebrik

Futbolda şike davası kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşması görülmeye başlandı. Mahkeme Başkanı Mahmet Ekinci, tutuksuz sanık Tayfur Havutçu’ya önceki gün kazandıkları UEFA Avrupa Ligi maçı sebebiyle tebrikte bulundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Futbolda Şike Davası'na iddianamenin okunulması ile devam ediliyor. Davanın dün görülen 2. duruşmasında iddianamenin 232. sayfasına kadar okunmuştu. İddianamenin okunulması ile devam eden duruşmada aralarında Aziz Yıldırım 'ında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş hazır bulundu. Tutuklu sanık Bülent İbrahim İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle bu günkü duruşmaya da katılmadı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü olan tutuksuz sanık Tayfur Havutçu 'yu önceki gün Portekiz 'in Braga takımıyla oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçını 2-0 kazanmaları sebebiyle tebrik etti. Tutuklu sanıkların kendilerine ayrılan bölümün en arka kısmına oturmaları üzerine Başkan Ekinci, “Neden arkaya gittiniz? Ön tarafa gelin yüzünüzü görelim. Arkalarda oturmayın.” dedi.

Önceki gün elinde 3 ayrı klasörle duruşmaya katılan tutuklu sanık Aziz Yıldırım 'ın iddianame okunacak olması sebebiyle herhangi bir dosya taşımadığı görüldü. Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz duruşmada yan yana oturdu. Yıldırım, duruşma başlamadan önce bir süre avukatlarıyla görüştü.

Duruşma başlamadan önce gazetecilerin bulunduğu tarafa gelen Otyakmaz, Fenerbahçe maçı sırasında şeref tiribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi. Otyakmaz “Emniyette o hareketi sordular her neyse 'polis sorar ama savcı sormaz' dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. Her neyse 'Hakim sormaz' dedim ama hakimde aynı soruyu sordu. O yetmiyormuş gibi birde cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorduğu da 'Abi o işaret ne anlama gelir' oldu.” dedi.
Eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Otyakmaz daha sonra şöyle konuştu: 'Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşmadık ama şeref tiribününde 2 dakikada anlaştık ta ben 4 işareti yaptım öyle mi. ' diyerek tepki gösterdi.

Balyoz davası yargılaması yapıldığı için dün küçük salonda görülen dava bugün yeniden büyük salonda görüldü. Sanık yakınları, basın mensupları ve sanık avukatı sayısının ilk duruşmaya göre daha az olması dikkat çekti.