Kar Kaplanları, Donan Şelale Önünde Kar Banyosu Yaptı

Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri bu kez Evliya Çelebi’nin gezdiği Pınarbaşı ilçesindeki Şirvan tepesi ve şelale bölgesinde giderek spor yaptı.

Kar Kaplanları, donen şelale önünde kar banyosunu yaptı. Şelalenin buzlu suyuna girerek yıkandı.

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyesi 25 kişi son kış sporunu yapmak için Kayseri 'den Pınarbaşı ilçesine gitti. Burada tarihte Evliya Çelebi 'nin gezerken yazdığı Seyahatname'sinde 'ormanlık bölge ' olarak adlandırdığı Şirvan tepeye çıkıp yer yer kar kalınlığı bir metreyi bulan bölgede yürüyüş yaptılar.

Yürüyüş liderliğini Ertuğrul Evin, kültür fizik hareketlerini de Hamdi Küçükfırtına 'nın yaptırdığı grup daha sonra yerel halkın 'göz ' olarak adlandırdığı Kayabaşı şelale bölgesine geldi. Bazı bölgelerde grubu spor lideri Osman Doğan yürüttü. Burada donan şelalenin çevresinde soyunarak kar banyosu yapan kar kaplanları, buzlu suya girerek serinledi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere, federasyonlarının ve emniyetin spor yapan kulüp ile grupları disipline altına almak için yaptığı önlemleri olumlu bulduğunu açıkladı. Güleç, herkesin sağlıklı ve bilinçli spor yapması için önce lisanslı olmalarını, daha sonra solunum, dayanıklılık, yüksek irtifa, vücut gaz ölçümü ve kan parametreleri gibi ölçümleri yaptırarak, vücutlarının hangi sporu elverişli olduğunu belirleyip spor yapmalarını önerdi.

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, son yıllarda özellikle kış sporlarının tüm dünyada doğal aşılama ve gribal enfeksiyonlardan kurtulmak için ön plana çıkmasının kendilerini sevindirdiğini açıkladı. Postacı, spor kulübü üyelerinin Erciyes, Kayseri ve Türkiye 'nin tanıtımında gönüllü kültür ve turizm elçiliği yaptığını belirterek, “Bizler bu vatana ve doğduğumuz, doyduğumuz topraklara borcumuzu bu şekilde ödemeye çalışıyoruz” dedi.