Beşiktaş Milangaz – Galatasaray Medical Park Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası’nda Beşiktaş Milangaz ile Galatasaray Medical Park maçı sonrası iki ekibin antrenörleri mücadeleyi değerlendirdi.

Sarı - kırmızılı ekibin teknik patronu Oktay Mahmuti, basın toplantısında Beşiktaş Milangaz 'ı tebrik ederken; “Büyük bölüm iyi oynadık ama kaybetmek için ne gerekiyorsa yaptık. Tabi biz de bunlara yardımcı olduk. Son topta faul yapmamız gereken yerde faul yapmadık. Bazen basiretiniz bağlanıyor, kaybediyorsunuz. Neticede maçı kaybettik.” dedi.

Beşiktaş Milangaz 'ın başantrenörü Ergin Ataman ise sahada derbiye yakışan, üst kalitede, Türk basketbolunun gelmiş olduğun noktayı gösteren bir mücadele olduğunu belirtirken, şöyle konuştu:
“Maçın başında favori Galatasaray gözüküyordu. Bazı olumsuzluklarımız mevcut. Önemli isimlerimiz eksik. Maçın başından itibaren oyunu kontrol ettiğimizi düşünüyorum. İkili oyunlardaki hücum rotasyonuna dış şutları riske ederek kapatmaya çalıştık. Galatasaray 'ın en zayıf noktası 3 sayılık atışları. Taktiksel olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Maçın sonunda akıllı oynadık. Neticede çok zor bir derbiyi üstelik gitti dediğimiz anda geriden gelerek kazandık. Takımımı kutluyorum. Geçen yıl finale kadar gelmiştik. Şimdi Anadolu Efes 'i yenen Banvit finalde rakibimiz. Kupayı almak istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı final maçına bekliyorum. Biz takım olarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Avrupa 'nın en formda takımını yendik. Tüm camiayı, yönetim , taraftarı Cumartesi günü oynayacağımız final maçına bekliyorum. Kupayı almak için mücadele edeceğiz.”
Ataman, Banvit 'e karşı henüz plan yapmadıklarını da ifade ederken, “Ama bir günlük ara bize iyi gelecektir. İki gündür üst üste maç yaptık. Artık önümüzde tek maç ve kupa finali var. Burada mazeret olmaz. Çıkıp taraftarımızın desteği ile kupayı almaya çalışacağız. Zorlu bir takım ile oynayacağımız kesin.” dedi.

Siyah - beyazlı ekibin oyuncusu Ersin Dağlı ise toplantıda şunları söyledi; “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Maç boyunca mücadele etmemiz gerekiyordu. 10 sayı geri düştüğümüz maçı bırakmadık. Maçı uzatmaya götürmesini bildik. Uzatma periyodunda momentum bizde oldu ve maçı alacağımızı hissettik.”
Sarı - kırmızılı takımın genç oyuncusu Göksenin Köksal ise; “Söylenecek çok bir şey yok. Üzgünüz. Basit hatalar yaptık. 11 sayı öndeydik. Kazanmamız gereken bir maçtı.” dedi.