Türkiye Kadın Milli Takımı, Alman Panzerlerine Direnemedi

2013 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 2.Grup'ta yer alan A Milli Takım, Almanya'ya 5-0 yenildi

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalar yapan Türkiye Bayan Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Mustafa Gülen, Almanya'nın güçlü bir rakip olduğunu ve başa baş mücadelelerinden ötürü futbolcularını kutladığını söyledi. Gülen, 'Oyuncularımı tebrik ediyorum. Hepsi ellerinden geleni yaptılar. Skora kanmamak gerekir. Başa baş mücadele ettik. Almanya çok iyi bir takım ve üstün fizik özellikleri olan futbolcular var. Biz henüz gelişmekte olan yeni bir takımız. İleriki dönemde çalışmalarımız sonucundaçok daha iyi işler ortaya koyacağız ' diye konuştu.

Milli Takım oyuncularından Eylül Elgalp ise maça çok iyi hazırlandıklarını, Alman futbolcuları çok iyi tanıdıklarını belirtirken, 'Dersimizi çok iyi çalışmıştık. Ama Almanya çok güçlü bir takım. Biz ise yeni kurulmuş bir takımız. Almanya sistemine çok sadık ve yetenekli oyuncuları var. Bizde iyi bir takımız. Zamanla daha iyi olacağız ' diye konuştu. Alman Milli Takım teknik direktörünün cezası nedeniyle takım adına açıklamalarda bulunan yardımcı Antrenör Ulrike Ballweg ise 'Kazanmak istiyorduk ve kazandık. Türk milli takımını tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Grubu İspanya'ya rağmen 1. sırada bitirmek istiyoruz ' diye konuştu

Almanya Milli Takım kaptanı Saskia Bartusiak da açıklamasında, gördüğü kırmızı kart sebebiyle kızgın olduğunu söyledi. Galip geldikleri için mutlu olduklarını belirten Bartusiak, 'Biz sistemimize ve oyun düzenimize her zaman uyum gösteriyoruz. Bu maçta da disiplinli bir şekilde oynadık ve kazandık çok mutluyuz ' diye konuştu.

Kaynak: İHA