Şike Davasında İkinci Gün

Futbolda şike soruşturması kapsamında açılan davada sanıkların yargılanmasına bugün de devam ediliyor.

Dün yapılan ilk duruşmaya yoğun ilgi gösteren basın mensupları ve sanık yakınlarının, bu günkü duruşmaya aynı ilgiyi göstermediği görüldü.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasının ikinci duruşmasında Aziz Yıldırım ile Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Yavuz Ağırgöl, Mahmut Güneş, Doğan Ercan, Tuğrul Çağrı ve Serkan Acar hazır bulundu. Tutuklu sanık Bülent İbrahim İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle bu günkü duruşmaya da katılmadı.

İlk duruşması Silivri Cezaevi giriş kapısının yanında bulunan büyük salonda gerçekleştirilen davanın ikinci duruşması ise, bu salonda 365 sanıklı Balyoz davası duruşmasının yapılması sebebiyle Ergenekon ana davasının ilk duruşmasının görüldüğü salonda devam ediyor. Tutuklu sanıklar saat 09.30'da duruşma salonuna alındı. Dünkü duruşmaya sarı-lacivert kravat ile katılan Aziz Yıldırım, bugünkü duruşmaya ise koyu füme renkli takım elbise ve koyu füme kravat ile katıldı. İddianame okunacak olması nedeniyle de Yıldırım'ın elinde herhangi bir klasör bulunmadığı gözlendi. Aziz Yıldırım'ın ilk duruşmada olduğu gibi en ön sırada en sağdaki koltuğu tercih ettiği gözlendi. Yıldırım'ın yanındaki koltuğun boş olduğu, hemen yanındaki koltukta ise Mecnun Otyakmaz'ın oturduğu görüldü.

Dün yapılan duruşmaya katılan sanık yakınları, basın mensupları ve sanık avukatı sayısının, bugünkü duruşmada daha az olduğu dikkat çekti. Özellikle sanık yakını sayısındaki yoğun düşüş dikkat çekerken Aziz Yıldırım'ın ağabeyi Acar Yıldırım'ın izleyiciler arasında yer aldığı gözlendi. Ancak Aziz Yıldırım. Ne ağabeyi ne de duruşmaya katılan sanık yakınları ve basın mensupları ile tek kelime konuşmadı. Yıldırım, duruşma başlayana kadar avukatları ile sohbet etti.

Saat 09.46'da Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmayı başlattı. Yapılan kimlik tespitinin ardından da Ekinci'nin direktifi doğrultusunda TRT spikerleri Muammer Demiröz, Ömer Faruk Zora ve Hakan Kıra tarafından dönüşümlü olarak iddianamenin okunmasına başlandı.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım, her ne kadar duruşma salonuna klasör ile girmese de avukatları tarafından kendisine verilen biri sarı, biri mavi ve diğerleri de koyu renkli klasörleri inceledi. Yıldırım'ın, iddianame okunması sırasında avukatları ile ara ara sohbet ettikleri görüldü.