Kupada Son Yarı Finalist Galatasaray Medical Park Oldu

Spor Toto Türkiye Kupası 8'li finalinde Galatasaray Medical Park - Antalya Büyükşehir Belediyesini 94-57 yenerek son yarı finalist oldu.

Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmuti, maç sonu düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada karşılaşmaya iyi başladıklarını kaydederek, 'İkinci çeyrekte sıkıntı yaşamamıza rağmen üçüncü periyotta farkı yeniden açtık. Maçın başındaki tempomuzu ve savunmadaki içerikliği yakaladık. Fark açıldı ve galip geldik ' dedi

Mahmuti, yarı finalde karşılaşacakları Beşiktaş Milangaz karşılaşmasıyla ilgili olarak, 'Kupaya herkes aynı hedefle ve ayrı bir motivasyonla geliyor. Buraya gelen tüm takımların hedefi kupayı kazanmak. Dolayısıyla turnuvanın sonuna yaklaştıkta maçlar daha da zorlaşacak. Mücadele kısmı yoğun olacaktır ' diye konuştu. Sarı-kırmızılı ekibin oyuncusu Caner Topaloğlu, 'Bu tarz turnuvalarda ilk maçlar zordur. Bunun bilincindeydik. İkinci periyotta rakibimiz bizi yakalasa bile ikinci devre iyi oynadık ve fark geldi. Yarına kadar dinlenip Beşiktaş Milangaz karşısında galip gelmek istiyoruz. Buraya kupayı almaya geldik. Kendi doğrularımız oynayıp ezeli rakibimiz karşısında kazanmak istiyoruz ' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Dragan Sakota, mücadeleci oyun ortaya koymak için geldiklerini ama şanssız bir kura çektiklerini ifade etti. Sakota, 'Galatasaray Medical Park kupadaki favori takım. İyi oynadığımızı düşündüğüm bir yarı yeterli değildi. Rakibimize yakın olmaya çalıştık ama bunu başaramadık. Üçüncü periyotta fark açıldıktan sonra maçı tamamen bıraktık. Çok net görülüyor ki boyalı alanda ciddi sorunlarımız var. Matematiksel olarak iki takım arasında elbet fark olabilir ama böyle birfarkın olmaması lazımdı. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı ' şeklinde konuştu.

Valentin Pastal da Galatasaray Medical Park karşısında sahaya iyi oynamak için çıktıklarını ve ilk devre bunu başardıklarını anlatarak, 'Ancak ikinci yarı ise doğru seçimler yapamadık ve kontrolü kaybettik. Rakibimiz daha başarılı oldu ve farkı açarak galip geldi ' ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA