Kocaman'dan Kırımızı Alarm

Fenerbahçe’nin hocası, deplasman yenilgileri yüzünden liderlik hedefinden sapmaları nedeniyle düğmeye bastı. Kocaman, başta Alex olmak üzere oyuncularını uyararak, sert önlemler alacak

Fenerbahçe 'nin deplasmanlarda oynadığı kötü futbol ve aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle Teknik Direktör Aykut Kocaman oyuncularına son uyarıyı yapıp, herkese gözdağı vermeye hazırlanıyor.
Karabükspor karşısında alınan son yenilgi yüzünden bütün planları bozulan sarı-lacivertli teknik adam, gelen eleştiriler nedeniyle de fazlasıyla öfkelendi.
Can Bartu Tesisleri 'nde bugün başlayacak olan Sivasspor maçının hazırlıkları ile birlikte oyuncularıyla özel ve genel toplantılar yapacak olan Kocaman, seri galibiyetler yakalamak için herkesi sorumluluğa davet edecek.
Formu düşen bazı oyuncularını tesislerde özel olarak toplantı odasına çekecek olan Aykut Kocaman sert söylemi ile üslubunu değiştirip, takımı yeniden rotasına oturtmaya çalışacak. Özellikle deplasman maçlarında takımın gereken mücadeleyi göstermediğini düşünen tecrübeli çalıştırıcı bundan sonra puan kaybetmemek ve lider Galatasaray 'ı yakalamak için sert önlemler alacak.

Savunmasını alacak
Teknik patron Aykut Kocaman, başta kaptan Alex olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde yorum yapan bazı oyuncularını da uyarıp teknik ve taktik konusunda kimsenin haddini aşmamasını isteyecek.
Bu konuda Alex ile özel bir görüşme gerçekleştirecek olan Kocaman, Brezilyalı oyuncudan savunmasını alacak. Kaptan Alex 'in takımın oyuncu seçimi ve taktiği konusunda taraftara yorum yapmaması gerektiğini söyleyecek olan Aykut Kocaman, bu futbolcunun form durumu hakkında da soruşturma yapacak.


Terim mesajları dikkate almıştı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 'ın, Kardemir Karabükspor maçından sonra twitter mesajları yüzünden kaptan Alex 'i üstü kapalı bir şekilde eleştirmesi; özellikle yabancı oyuncularından gelen “Çift forvet oynayalım” mesajlarını dikkate alan Galatasaray 'ın hocası Fatih Terim 'in tutumunu akıllara getirdi.
Terim, Süper Lig 'in ilk yarısında yabancı yıldızları Johan Elmander, Milan Baros ve Tomas Ujfalusi 'nin üstelik Galatasaray TV 'den sık, sık gönderdikleri, “Çift forvet oynadığımız zaman hücumda daha etkili oluyoruz. Böylece orta sahanın verimliliği de artıyor” mesajlarına hiçbir negatif tepki göstermemişti.
Sarı-kırmızılı teknik adam aksine 4-5-1 sisteminden vazgeçerek, 4-4-2 'ye dönüş yapmıştı. Galatasaray 'ın hücum etkinliğini ciddi ölçüde artıran bu değişim, sarı-kırmızılı takımın liderliği ele geçirmesinde de başrolü oynadı.
Aykut Kocaman ise Fenerbahçeli bir taraftarın twitter 'dan yönelttiği, “Sen olsaydın takımı nasıl oynatırdın?” sorusuna, “farklı” yanıtını veren Alex 'i eleştirmeyi tercih etti. Karabük maçından sonra Alex 'in yorumuyla ilgili soruyu, “Alex 'in açıklaması ne kadar yanlışsa benim buna cevap vermem de o kadar yanlış olur” şeklinde cevaplayan Kocaman, Brezilyalı 10 numarayı şaşırtmıştı.