Hakem Direktörü Rigas: Beko Basketbol Ligi, Avrupa'nın En İyisi

Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas, Beko Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın en önemli ligi olduğunu belirtti.

Konya'da Hilton Otel'de düzenlenen A Klasman Hakem Ara Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas, kendisini davet eden Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine ve TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin'e teşekkür ederken, şunları söyledi:
'Geçen sene Kayseri 'de katıldığım seminer benim için büyük bir deneyimdi. Sizleri tekrar görmekten mutluluk duyuyorum. Aranızdan bazılarının çok çalıştığını görüyorum. Bu Türk basketbolu için önemli. Avrupa 'nın en güçlü liglerinden birisine sahipsiniz.”

Euroleague 'de 3 Türk takımının mücadele ettiğini hatırlatan Rigas, “Beko Basketbol Ligi, Avrupa 'nın en iyi ligi. Dün, maçlardan sonra katıldığım televizyon programında yaptığım açıklamada da bunu belirtmiştim. Fenerbahçe Ülker Arena 'da izlediğim maç sonrası yaptığım yorumlarda, Avrupa 'daki en iyi salonlardan birisi olduğunu söylemiştim. Sizin her şeyiniz var. Tesisleriniz, antrenörleriniz, oyuncularınız, sponsorlarınız var ve hiç eksiğiniz de yok. O nedenle büyük bir ilerleme kaydetmiş durumdasınız. Sizi kıskanmıyorum. Yunanistan 'ın Eurolague 'de iki takımı var ama kendi yerel ligimizden gurur duymuyoruz. Bu da bir gerçek. Ancak bunu da ben değiştiremem.” diye konuştu.

Kendisini hala hakem gibi hissettiğini kaydeden Costas Rigas, “Bütün hakemlere dostum gibi davranıyorum. Euroleague hakemlerine yönetici olarak davranmıyorum. 100 hakemimiz varsa, bana göre onlar en iyileridir. Birçok büyük uluslararası organizasyon görüyorsunuz ve bu hakemler buralarda kararlar veriyorlar. Bundan dolayı mutlu ve gururluyum.” şeklinde konuştu.

İtalya veya İspanya yerine her zaman Türkiye 'ye gelmeyi tercih edeceğini söyleyen Rigas, “Bu daveti kabul ettim. İspanya ya da İtalya 'ya gideceğime buraya gelmeyi tercih ederim. Metin Şahin 'e bir kez daha teşekkür ederim. Kendisinin de söylediği gibi biz kendimizi kardeş gibi görüyoruz. Ben sizin de dostunuzum. O nedenle bir takım fikrilerimi sizlerle paylaşmak isterim. Benim %100 emin olduğum bir şey varsa cevabını vereceğim ama emin değilsem konuşmayacağım.” diyerek sözlerini tamamladı.