Galatasaray Medical Park – Antalya Büyükşehir Belediye Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası 8’li finalinde Galatasaray Medical Park – Antalya Büyükşehir Belediyesi antrenörleri maç sonrası basın toplantısına katıldılar.

Galatasaray Medical Park 'ın başantrenörü Oktay Mahmuti, karşılaşmaya iyi başladıklarını kaydederken, “İkinci çeyrekte sıkıntı yaşamamıza rağmen üçüncü periyotta farkı yeniden açtık. Maçın başındaki tempomuzu ve savunmadaki içerikliği yakaladık. Fark açıldı ve galip geldik.” dedi.

Mahmuti, yarı finalde karşılaşacakları Beşiktaş Milangaz karşılaşmasıyla ilgili olarak ise; “Kupaya herkes aynı hedefle ve ayrı bir motivasyonla geliyor. Buraya gelen tüm takımların hedefi kupayı kazanmak. Dolayısıyla turnuvanın sonuna yaklaştıkta maçlar daha da zorlaşacak. Mücadele kısmı yoğun olacaktır.” diye konuştu.

Sarı - kırmızılı ekibin oyuncusu Caner Topaloğlu, ise maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu tarz turnuvalarda ilk maçlar zordur. Bunun bilincindeydik. İkinci periyotta rakibimiz bizi yakalasa bile ikinci devre iyi oynadık ve fark geldi. Yarına kadar dinlenip Beşiktaş Milangaz karşısında galip gelmek istiyoruz. Buraya kupayı almaya geldik. Kendi doğrularımız oynayıp ezeli rakibimiz karşısında kazanmak istiyoruz.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi başantrenörü Dragan Sakota, basın toplantısında şanssız bir kura çektiklerini ve güçlü rakibe elendiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Buraya mücadeleci oyun ortaya koymak için geldik ama şanssız bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Galatasaray Medical Park kupadaki favori takım. İyi oynadığımızı düşündüğüm bir yarı yeterli değildi. Rakibimize yakın olmaya çalıştık ama bunu başaramadık. Üçüncü periyotta fark açıldıktan sonra maçı tamamen bıraktık. Çok net görülüyor ki boyalı alanda ciddi sorunlarımız var. Matematiksel olarak iki takım arasında elbet fark olabilir ama böyle bir farkın olmaması lazımdı. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı.''
Valentin Pastal, Galatasaray Medical Park karşısında sahaya iyi oynamak için çıktıklarını ve ilk devre bunu başardıklarını kaydederken, “Ancak ikinci yarı ise doğru seçimler yapamadık ve kontrolü kaybettik. Rakibimiz daha başarılı oldu ve farkı açarak galip geldi.” dedi.