Erteleme Maçında Beşiktaş, Botaş'ı 80 - 78 Yendi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) 17. haftasının erteleme maçında Beşiktaş, evinde ağırladığı Botaş’ı 89-78’lik skorla mağlup etti.

TKBL 'de 17. haftada oynanması gereken fakat Botaş 'ın FIBA Kadınlar Eurocup 'taki mücadelesi nedeniyle bugüne ertelenen Beşiktaş – Botaş maçı, 89-78 'lik skorla Siyah-Beyazların üstünlüğü ile tamamlandı. Ev sahibi ekip de Ebony Hoffman 'ın 21 sayılık performansı galibiyette önemli bir rol oynadı.

Mücadeleye iki takım da hücumda rahat basketler bularak başlarken, özellikle Ebony Hoffman 'ın boyalı alandan kaydettiği isabetlerle skor üstünlüğünü eline alan Siyah-Beyazlılar, ilk çeyreği 27-25 önde tamamladı. İkinci periyoda Monica Wright 'ın sayıları ile başlayan Botaş, 17. dakikada farkı 1 sayıya kadar indirdi (41-40).

Devrenin son bölümünde üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle oyunun kontrolünü yeniden eline alan ev sahibi ekip, soyunma odasına 50-44 'lük üstünlükle girdi.

İkinci yarı Tuğba Taşçı ile Quianna Chaney 'nin karşılıklı isabetleri ile başlarken, savunmada sorunlar yaşamaya devam eden Botaş, 25. dakikaya 60-51 geride girdi. Çeyreğin sonlarına doğru Yasemin Horasan 'ın da devreye girmesiyle etkili hücumlarına devam eden Siyah-Beyazlılar, final periyoduna girilmeden önce farkı çift hanelere çıkardı (69-59).
Son çeyreğe de içeriden ve dışarıdan kaydettiği sayılarla 8-3 'lük bir seriyle başlayan Beşiktaş, kalan bölümde de rakibinin oyuna yeniden ortak olmasına engel olarak maçtan 89-78 galip geldi.