Erkek Adam Bir Defa Ölür 10 Defa Ölmez

Silivri Cezaevi’nin önünü Şükrü Saraçoğlu Stadı’na çeviren taraftarlara Aziz Yıldırım ‘Bu soğukta beklemesinler’ mesajı gönderdi. Yıldırım, “Asıl şikeciler dışarıda. İbrahim Akın’a 100 bin euro verdiğimi söylüyorlar. Kanıtlasınlar kendimi köprüden atarım” dedi

FENERBAHÇE Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 'ın da aralarında bulunduğu 23 'ü tutuklu, 93 sanığın yargılandığı “futbolda şike” davası dün başlandı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 'nce görülen davanın dünkü ilk duruşmasına Aziz Yıldırım 'ın yanı sıra Olgun Peker, Mecnun Otyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Bülent Uygun, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet katıldı. Tutuklu sanık Bülent İşçen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan ise Tayfur Havutçu, Ümit Karan ve Alaeddin Yıldırım 'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi duruşmada hazır bulundu.
Başkanlığını Mehmet Ekinci 'nin yaptığı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti 'nde üye hakimler Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci yer aldı. Savcı Ufuk Ermertcan da duruşma salonunda yerini aldı. Başkan Ekinci, duruşmada ilk olarak iddianameyi okumak için salonda hazır bulunan TRT spikerine tensip zaptını okuttu. Duruşmada daha sonra kimlik tespitine geçildi.

'Buraya kadar sabıkam yoktu '

Kimlik tespiti yapılan tutuklu sanıklardan Olgun Peker, ticaret ve inşaat işiyle uğraştığını belirterek, evli ve bir çocuk sahibi olduğunu; aylık gelirinin de 5 bin TL olduğunu söyledi.
Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, evli ve 2 çocuk babası olduğunu ifade ederek, aylık gelirinin 30 bin TL olduğunu anlattı. Yıldırım, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci 'nin meslek sorusuna “İnşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanıyım” yanıtını verdi. Yıldırım 'ın sabıkası olup olmadığı sorusu üzerine sarf ettiği, “Buraya gelene kadar sabıkam yoktu” cümlesine Başkan Ekinci , “Burada da sabıkanız yok şu an” karşılığını verdi. Tutuklu sanıklardan Abdullah Eker de, pazarcı olduğunu ve aylık gelirinin 560 TL olduğunu kaydetti.

'300 bin TL gelirim vardı '
Tutuklu sanık Bülent Uygun da, kemlik tespiti sırasında “Teknik direktörüm. 300 bin lira aylık gelirim vardı. Tutuklandım şimdi yok” dedi. Turizmci olduğunu belirten tutuklu sanıklardan İlhan Ekşioğlu da, 50 bin lira aylık gelire sahip olduğunu kaydederken Mecnun Odyakmaz da restoran işletmecisi olduğunu ve aylık 20 bin TL gelirinin olduğunu söyledi. Tutuksuz sanıklardan Alaattin Yıldırım inşaat işiyle uğraştığını ifade ederek, aylık gelirinin 40 bin TL olduğunu söyledi. Tutuksuz sanıklardan Tayfur Havutçu, Beşiktaş futbol takımları genel direktörü olduğunu ifade belirterek, aylık 50 bin TL gelir elde ettiğini söyledi. Tutuksuz sanıklardan Ümit Karan da eski futbolcu olduğunu anlatarak, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu kaydetti. Tutuksuz sanık Şükrü Ongan ise şu anda işsiz ve herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi. Başkan Ekinci 'nin, “Neyle geçiniyorsun?” diye sorması üzerine Ongan, “Şu anda aylık bir gelirim yok. İş bakıyorum” dedi.
İddianamenin okunmasına başlanmadan önce Aziz Yıldırım 'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, “Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın” dedi. Başkan Ekinci talebe, “Duruşma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. İddianameyi burada okuyup yargılamanın diğer kısmını Çağlayan 'da yapmayı planlıyoruz. İddianamenin okunduğu dört günlük süreyi telafi edeceğiz. Mart ayına 15 günlük duruşma koyacağız. Süratli yapacağız. Sizde hızlı gitmesi için yardımcı olun” diye yanıt verdi. Davanın futbol ve spor camiasında tartışılan bir dava olduğuna dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti:
“Biz burada iddianameye bağlıyız. Biz burada sporu yargılamıyoruz. Biz burada takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüzyıllık değerlerimiz. Tek yapacağımız, bizim görevimiz olan şey, iddianameye göre yargılama yapmak. Varsa bir yanlışlık bir yakıştırma bunları ayıklayıp karar vermek bizim görevimiz.”

'Kapıları kapatın 'talimatı
Daha sonra 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak 401 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasına geçildi. Bu sırada izleyici, avukat ve bazı tutuklu sanıkların gruplar halinde duruşma salonunu terk etmeye başlaması üzerine Başkan Ekinci, “Acil ihtiyacı olan varsa çıksın” uyarısında bulundu. Salondaki hareketlilik devam edince de jandarmaya giriş çıkışların engellenmesi için “Kapıları kapatın” talimatı verildi.

'Erkek adam bir defa ölür '
Duruşmaya verilen arada Aziz Yıldırım, davayı izleyen basın mensuplarıyla konuşurken şöyle dedi:
“Şike yaptığımızı söylüyorlar. Asıl şikeciler dışarıda. Benim İbrahim Akın 'a 100 bin euro verdiğimi söylüyorlar. Hani nerede belgesi? Kanıtlasınlar gidip kendimi köprüden atarım. Ayıp ayıp... Dışarıdaki taraftarlara söyleyin, gelmesinler. Bu soğukta beklemesinler. Yazık herkese. Duruşma için Pazartesi günü Çağlayan 'a gittiğimde oraya gelsinler. 4 O televizyonda konuşanlar, hakkımda atıp tutanlar var. Çıkınca televizyonlarda konuşanlarla yüz yüze görüşeceğim. Ne yazık ki spor medyası içinde korkaklar var. Çok daha önemli açıklamalar olacak. Bugün ya da yarın siteye koyar arkadaşlar. Böyle şike mi olur? Türk sporu nereye gidiyor, oraya baksınlar. Türk sporu elden gidiyor. Hangi hesapta varmış ödeme nereden yapılmış ispatlasınlar. Erkek adam bir defa ölür on defa ölmez.”
Olgun Peker de, “Savunmalarımızı yapınca herkes açık açık ne olduğunu görecek. Son derece rahatım. Her şey güzel” diye konuştu.

Hâkim Sevgililer Günü 'nü kutladı

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dünkü duruşmada iddianamenin 120 'nci sayfasına kadar okumayı planladıklarını belirterek, herkesin yorulması nedeniyle devam edemediklerini söyledi. Bugünkü duruşmanın diğer küçük salonda görüleceğini vurgulayan Başkan Ekinci, duruşmanın yarın ve cuma günü yine bu salonda görüleceğini ifade etti.
Başkan Ekinci, iddianamenin okunmasının cuma günü tamamlanacağını belirterek, “Herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes en kısa zamanda sevgilisine kavuşur” diye konuştu. İzleyicilerin alkışlaması üzerine Başkan Ekinci, “Alkış yok” dedi.

'Günlerim ağlayarak geçiyor '

Aziz Yıldırım duruşmaya ara verildiği sırada gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi:
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar 'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Mahkemedeyim. Bana ne Aydınlar 'dan.
Hangi koğuşta, kimlerle kalıyorsunuz?
- Ben de bilmiyorum. Tek başıma kalıyorum. Sormayın bunları. Davayla ilgilenin.
Kitap okuyor musunuz, hangi kitapları okuyorsunuz? Spor yapıyor musunuz?
- 'Nereden sevdim o zalim kadını 'adlı kitabı okuyorum. 24 saat yapıyorum. Spor kulübü başkanıyım
Günleriniz nazıl geçiyor?
- (Gülümseyerek) Ağlayarak.