Aziz Yıldırım ‘o Maçı’ İzledi

Duruşma başlamadan önce avukatı, Aziz Yıldırım’a dizüstü bilgisayarla iddianamede şike yapıldığı iddia edilen Sivasspor-Fenerbahçe maçının görüntüsünü izletti

- Duruşma salonuna ilk gelen Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci oldu. Ekinci 09.05 salona girdi ve hazırlıkları denetledi. Salona Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'nin üye hakimi Hüsnü Çalmuk 'un da geldiği görüldü. Çalmuk, salonda ilk kez görev yapacak görevlilere mikrofonlar ve düzen hakkında yardımcı oldu.

- Sanıklar saat 10.00 'da başlayacak duruşma için saat 09.15 sıralarında duruşma salonuna alında. Saçlarının beyazlaığı ve sarı lacivert kravat taktığı görülen Aziz Yıldırım, salona 3 klasörle geldi. Moralinin iyi olduğu gözlenen Yıldırım, bir süre avukatlarıyla konuştu. Yıldırım bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı. Duruşma başlamadan önce avukatı, Aziz Yıldırım 'a dizüstü bilgisayarla iddianamede şike yapıldığı iddia edilen Sivasspor-Fenerbahçe maçının görüntüsünü izletti.

- Aziz Yıldırım, duruşma salonunda en öndeki sağ koltukta otururken, yanında sırasıyla Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan yer aldı.

- Tutuklu sanıklardan Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu 'nun salonda yakınlarını görmesi üzerine gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

- Duruşmayı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer, Ali Koç, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ile yaklaşık 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi. Bazı izleyicilerin sarı lacivert atkı ve forma giydikleri görüldü.

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci 'nin sanıkların kimlik tespiti sırasında çocuk sayılarını söylerken, “Allah bağışlasın” demesi de dikkati çekti. Başkan Ekinci, tutuklu sanıklardan Mehmet Yenişen 'in kimlik tespiti sırasında da “Başınız sağolsun. Kardeşinizi kaybetmişsiniz” şeklinde taziyede bulundu.

- Silivri 'deki diğer duruşma salonunda görülen “İnternet andıcı” davasına giren bazı avukatların da şike davasına girerek cübbeleriyle izleyici sıralarında duruşmayı izledikleri gözlendi. Avukatlar arasında “İnternet andıcı” davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek 'in kızı İrem Çiçek de vardı.

- Silivri Cezaevi 'nde yemekte mercimek çorbası, etli kuru fasulye, mantar sote, karışık pide, pilav, cacık ve salata verildi.

- Duruşmada Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Şerif Dede ve Abdullah Kaya 'nın da aralarında bulunduğu 8 avukat Aziz Yıldırım için hazır bulundu.

- Duruşmada, davaya müdahillik talebinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, Bucaspor ve eski hakem Erman Toroğlu adına avukatların da hazır bulunduğu görüldü.