Aliağa Petkim'i 87 - 82 Yenen Beşiktaş Milangaz, Yarı Finale Yükseldi

Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Final’inde Beşiktaş Milangaz, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Aliağa Petkim’i 87-82'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Tempolu başlayan mücadelede iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, 4.dakikaya Beşiktaş Cola Turka, Carlos Arroyo 'nun üç sayı isabetiyle 9-7 önde girdi. Ersin Görkem ve Ümit Sonkol ikilisiyle hızlı hücumları iyi değerlendiren Aliağa Petkim, reklam molasının ardından durumu 15-15 'e getirdi. Alan savunmasına dönen ve Barış Hersek ile skor üreten Siyah Beyazlılar, son dakikaya girilirken durumu 27-17 'ye getirdi ve ilk periyotu da 28-22 üstünlükle tamamladı.
İkinci periyotta alan savunmasına karşı iyi hücum eden Beşiktaş Milangaz, iki dakika içerisinde yakaladığı 10-0 'lık seriyle durumu 38-24 'e getirdi. Ümit Sonkol 'un bireysel çabasıyla skor üretmeye çalışan Aliağa Petkim karşısında özellikle hücumlarda doğru tercihler kullanan Siyah Beyazlılar, son bölümde fark erimesine karşın devre sonunda soyunma odasına 51-45 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Ümit Sonkol ve Ersin Görkem ikilisiyle sayılar bulan İzmir temsilcisi, 23.dakikada farkı üç sayıya indirdi (57-54). Savunmaların ön plana çıktığı dakikalarda Aliağa Petkim, Ersin Görkem 'in turnikesi ile durumu 57-56 'ya getirdi. Reklam molasının ardından Hawkins ile Arroyo 'nun isabetsiz atışlarını Ersin 'in üç sayılık basketiyle lehine çeviren Aliağa Petkim, 28.dakikada da 60-63 ile öne geçti ve üçüncü periyotu da 66-67 önde tamamladı.
Son 10 dakikalık bölüme iyi başlayan Aliağa Petkim, yakaladığı 7-2 'lik seriyle skoru 68-74 'e taşıdı. Savunmadaki direncini arttıran Beşiktaş Milangaz, boyalı alanda Mensah Bonsu ile basketler buldu. Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada son dakikaya girilirken de eşitlik bozulmadı (81-81). Son dakika içerisinde Pops Mensah Bonsu 'nun smacıyla üstünlüğü eline alan Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 87-82 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Türkiye Kupası Maçın Yıldızı, Beşiktaş Milangaz'dan Pops Mensah Bonsu seçildi. Bonsu'ya ödülünü MHK Üyesi Ali Kemal Çılagil sundu.