A Klasman Hakem Ara Semineri Başladı

Konya’da A Klasman Hakem Ara semineri Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin’in konuşması ile başladı.

Konya Hilton Garden İnn Otel Kongre Salonu 'ndaki seminere Merkez Hakem Kurulu üyeleri ile 38 A Klasman Hakem ve yurtdışından misafir hakemler de katılıyor.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, sözlerine herkesi selamlayarak başladı. Şahin, konuşmasının ilk bölümünde kendilerine her konuda yardımcı olan otel yönetimi ve çalışanlarına, Konya İl temsilciliğine ve Recep Ankaralı 'ya teşekkürlerini sundu.

MHK Başkanı Metin Şahin, seminere yurtdışından gelen misafir hakem arkadaşlarının olduğunu belirtirken, “Seminerde daha önce bize daha fazla sayıda ülkeden misafir olarak gelmek isteyen hakemler vardı. 2 ülkeden misafir hakem arkadaşlar var aramızda. Mısır 'dan Islam Wanıd Mahammed Bayumı ve Amr Abdalla Abdelazız Aballa, Kazakistan 'dan Rulyov Alexandr. Tabi önemli misafirlerimiz de var. Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas bu dönem davetimizi kabul etti. Bizimle birlikte olacak ve görüşlerini paylaşacak. Bir diğer önemli misafirimiz de FIBA Spor Direktörü Lubomir Kotleba. Böyle bir kişinin bizimle birlikte olması onurdur. Bizi de bu konuda çalışmalarımız vardı ancak Genel Sekreter Ali Özsoy, TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ve Recep Ankaralı 'nın katkıları da fazlasıyla oldu. 2 gün boyunca misafirlerimizi dikkatle takip edip dinleyeceğiz. Türk basketbolu için önemli olduğunu düşündüğüm misafir grubu ile birlikte olacağız. Her zaman böyle önemli isimlerle bir arada bulunmak denk gelmez.” şeklinde konuştu.

Şahin, hem Beko Basketbol Ligi hem de TKBL 'de sezonun ilk yarısı ile ilgili olarak ise şunları söyledi; “18 Beko Basketbol Ligi 18 de Kadınlar Ligi haftası geride kaldı. Sezon öncesi Türkiye Kupası eleme grubu maçları dahil 276 müsabakayı yönetmişiz. Az bir rakam değil. Sezonun bir anlamda yarısı sayılabilir. Bunlara bakarak değerlendirme yaptığımızda iyi bir sezon geçiriyoruz. Bundan merkez hakem kurulu olarak memnunuz. Hata olmuyor mu muhakkak oluyor ama hepinize göstermiş olduğunuz performanstan ötürü çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, MHK Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, yaptığı sunumda Beko Basketbol Ligi 'nde oynanan maçlardan görüntüler de kullanarak, pozisyonlar üzerinden ilk yarı değerlendirmesi yaptı.

Seminerin ikinci bölümünde Turkish Airlines Euroleague Hakem Direktörü Costas Rigas, “Hatalı Yürüme” ve “Temaslar, Şarj-Blok” konularıyla ilgili konuşma yapacak.