Samsunspor üstün

İki takım arasında Samsun'da oynanan maçlardaFenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor

Spor Toto Süper Lig'de Samsunspor ile Fenerbahçe'nin Samsun'da karşılaştığı maçlarda Fenerbahçe'nin 12-9 üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde en son Samsunspor'un ligden düştüğü 2005-2006 sezonundaki resmi müsabakada karşılaşmıştı. Aradan geçen sürenin ardından evinde yeniden Fenerbahçe'yi ağırlayan kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları bugünkü maça yoğun ilgi gösterdi.

Hafta başından itibaren 10 ila 100 lira arasında değişin fiyatlarla satışa sunulan karşılaşmanın biletlerinin tamamı satılırken, sarı-lacivertli ekibin taraftarları soğuk havaya rağmen kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Karşılaşma öncesi taraftarlar tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye 1. Futbol Ligi'ne 1969-70 sezonunda ilk kez yükselen Samsunspor, evinde oynadığı maçlarda 9 galibiyet alırken, Fenerbahçe ise 1'i hükmen olmak üzere, 12 kez deplasmanda güldü. Taraflar 8 maçta da eşitliği bozamazken, gollerde de 44-35 sarı-lacivertli ekibin üstünlüğü bulunuyor. İki takımın Samsun'daki son maçında gülen taraf 5-0'lık sonuçla Fenerbahçe olmuştu.

Samsunspor ise güçlü rakibini 1985-86 ve 1986-87 sezonlarında üst üste Samsun 19 Mayıs Stadı'ndaki lig maçlarında 4-0 yenerek, rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini elde etti.

-Kaleci Volkan'ın ikinci 'dalya' heyecanı-Fenerbahçe ve milli takımın başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Süper Lig'de Samsunpor karşısında forma giyerek ikinci kez 'dalya' heyecanı yaşadı.

Süper Lig'deki ilk maçına 2002-2003 sezonunda sarı-lacivertli formasıyla yine bir Samsunspor maçında çıkan Volkan, 200. maç heyecanı da Samsunspor karşısında yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcu, forma giydiği 10 sezonda toplam 199 maçta kalesinde 192 gol gördü.

Sarı-lacivertli takım, Samsun'a sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu ve Sezer Öztürk'ün yanı sıra Senegal'den henüz dönmeyen Issiar Dia ve yeni transfer Moussa Sow ile kadroya alınmayan Bilica'dan yoksun geldi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, kadroda sürpriz bir değişiklik yaparak ilk 11'de çıkması beklenen Alex De Souza'nın yerine Özer Hurmacı'yı sahaya sürdü.

Karadeniz temsilcisinde ise devre arasında transfer edilen Uğur Boral ilk kez eski takımına karşı forma giyerken, Hapoel Haifa'dan 3 gün önce transfer edilen Kelhar'de ilk 11'de yer aldı.

Kırmızı-beyazlılarda teknik direktör Mesut Bakkal da ilk kez takımın başında sahaya çıktı.

Maç öncesi polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşmada 800 polis ve 400 özel güvenlik görevlisinin görev aldığı bildirildi.

(ÖRS-GÜN-İSM-MTE)

Kaynak: AA