Kadınlar Olimpiyat Elemeleri Kuraları Yarın Ankara'da Çekilecek

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın, 2012 Londra Olimpiyatları’nda yer alabilmek için mücadele edeceği Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nin kuraları yarın Ankara’da çekilecek.

Bu yıl 25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında A Milli Kadın Takımımız ile birlikte toplam 12 ülkenin katılımıyla ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Kadınlar Olimpiyat Elemeleri 'nin kura çekimi organizasyonu, yarın Ankara Hilton Otel, Kavaklıdere Balo Salonu 'nda düzenlenecek. Saat 11:00 'de başlayacak olan basın toplantısı ve kura çekiminin ardından Kadınlar Olimpiyat Elemeleri 'ndeki gruplar ve millilerimizin rakipleri belli olacak.

Düzenlenecek olan kura çekimi ve basın toplantısına, TBF ve FIBA yetkilileri, elemelerde mücadele edecek olan yabancı takım delegasyonları, basketbol camiasından isimler ve davetliler katılacak.

28 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Londra 'da gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları 'nda mücadele edecek olan son 5 takımın belirleneceği Kadınlar Olimpiyat Elemeleri 'nde A Milli Kadın Takımımız ile birlikte, Arjantin, Kanada, Hırvatistan, Porto Riko, Mozambik, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Japonya, Kore, Mali ve Yeni Zelanda takımları Ankara Spor Salonu 'nda mücadele edecekler.

2011 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası 'nda tarihi bir başarıya imza atarak ikinci olan millilerimizin tek hedefi; eleme maçlarından da tüm Türkiye 'yi sevince boğacak yeni bir başarı ile ayrılarak, ülkemizi 2012 Londra Olimpiyatları 'nda en mükemmel şekilde temsil etmek.

Son yıllarda uluslararası arenada ses getiren çok önemli basketbol organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, Kadınlar Olimpiyat Elemeleri ev sahipliği ile birlikte tarihinde ilk kez basketbol branşında olimpiyat elemesi düzenlemiş olacak.